четвер, 13 вересня 2012 09:25

Колесніков: В Україні може з'явитися наземне метро

Колесніков: В Україні може з'явитися наземне метро
Борис Колесніков думає над тим, щоб в Україні з'явилося наземне метро. Фото: sport-express.ua.

Україна вивчає досвід інших країн з приводу будівництва наземного метрополітену, повідомив віце-прем'єр, міністр інфраструктури країни Борис Колесніков.

Про це він сказав журналістам у Вашингтоні, де міністр вивчає досвід будівництва наземного метро.

"Якщо брати до уваги компонент ціна і якість, то звичайно, для всіх українських міст, які мають метрополітен або намагаються його побудувати, відкрите метро набагато економічніше, простіше й ефективніше в управлінні", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесніков пообіцяв, що "доступне" житло здадуть восени 2013 року

Також Колесніков поінформував, що на сьогоднішній день відкрите метро вже проектується в Донецьку, вивчається можливість проведення такого метро в районах Києва, Харкова і Дніпропетровська, де немає історичних будівель.

Крім того, на його думку, такий зручний і швидкий вид транспорту необхідний і іншим містам, наприклад, Львову в контексті підготовки до Олімпіади, а також Одесі через складну геології місцевості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров відкрив для киян три станції метро (ФОТО)

"Немає сенсу вести метро під землю, адже в 2,5 рази дешевше вести відкритим способом. По суті справи за 1 км підземного метро можна побудувати 3 км наземного. Тобто, будь мільйонник сьогодні може використовувати цей досвід", - пояснив міністр інфраструктури.

Також Колесніков повідомив, що українську сторону при вивченні цього питання найбільше цікавить функціонування наземного метро в умовах снігопаду, які характерні регіону. "За снегозащіте ми отримали попередню розуміння, сьогодні дуже важливо врахувати всі зауваження американських фахівців Послуги американських консалтингових компаній в плані снегозащіти будуть для нас дуже корисні", - підкреслив він.

Віце-прем'єр висловив важливість використання при будівництві метрополітену продукції українських виробників. "Дійсно ми можемо використовувати продукцію чорної металургії та українського машинобудування для створення відкритого метрополітену. Тут буде використано максимальну кількість вітчизняних матеріалів", - запевнив він, висловивши сподівання, що провідні компанії розгорнуть виробництво рухомого складу в Україні, що дасть можливість закуповувати вагони безпосередньо в країні .

Зараз ви читаєте новину «Колесніков: В Україні може з'явитися наземне метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути