пʼятниця, 05 червня 2009 09:02

Колесніков про російську мову, НАТО та ЧФ Росії

Колесніков про російську мову, НАТО та ЧФ Росії
БЮТ і Партія регіонів домовилися, що питання про статус російської мови буде вирішуватися на рівні місцевих рад, заявив депутат-регіонал Борис Колесніков.

Про це він сказав в інтерв"ю газеті "Сегодня".

"Щоб не нагнітати ситуацію ми вирішили не включати мову до Конституції, але приймемо окремий закон, за яким місцеві органи влади зможуть забезпечити права російськомовного населення в сфері освіти (в тому числі і вищої), документообігу і в судах", - пояснив депутат.

Відповідаючи на питання, яким буде ставлення можливої коаліції до таких тем як НАТО і Чорноморський флот Росії, Колесніков підкреслив: "Це питання не Конституції, але думаю, що таке доленосне рішення, як вступ в той чи інший військово-політичний блок має прийматися на референдумі".

"Строк договору по Чорноморському флоту закінчується у 2017 році. Так що, давайте займатися цим в 2015", - сказав він.

На питання про те, чи буде проводиться восени референдум щодо вступу в НАТО, регіонал відповів: "Я думаю, що у нас є чим зараз займатися, крім референдуму".

"Якщо ви зараз запитаєте, які 10 питань хвилюють наших громадян, то його там не буде", - вважає Колесніков.

Крім того, коментуючи заяви опонентів можливої коаліції БЮТ і Партії регіонів про те, що це об"єднання було "освячено" в Кремлі, він заявив: "Ми занадто велика країна, щоб слухати чиюсь думку. Все має бути зроблено задля України".

"А наші націонал-патріоти - це чисті демагоги. В результаті їх політики кілька мільйонів українців опинилися без роботи, особливо в їх базових областях. Тому я хотів би, щоб вони відповіли за результати своєї праці, які зводяться в основному до контрабанди", - сказав регіонал.

"Ті депутати, які ще 20 років тому писали віршики про Леніна, як про Красне Сонечко, а тепер бігають у вишиванках, кричать які вони націонал-патріоти і ще контрабандою займаються, виглядають як звичайне посміховисько", - підкреслив Колесніков.

Раніше видання Дзеркало тижня оприлюднило проект Конституції, розроблений спільно вузькою групою представників БЮТ і Партії регіонів.

Також, за інформацією джерел, у четвер ввечері прем"єр Юлія Тимошенко, спікер Володимир Литвин і лідер Партії регіонів Віктор Янукович проводили консультації по питанню можливого створення широкої коаліції.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Колесніков про російську мову, НАТО та ЧФ Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути