Ексклюзиви
субота, 26 жовтня 2013 17:14

Колесніков поскаржився, що поїздами Hyundai його підставили однопартійці

Колесніков поскаржився, що поїздами Hyundai його підставили однопартійці
Борис Колесніков. Фото: tsn.ua

Опоненти використали проект з закупівлі поїздів Hyundai для дискредитації нардепа від Партії регіонів, екс-віце-прем'єра Бориса Колеснікова.

Про це сам нардеп заявив в інтерв'ю ZN.UA.

За словами політика, його роль у проекті по закупівлі поїздів Hyundai була мінімальною, проте опоненти використовували даний проект для його дискредитації.

"Розумієте, коли людина щось робить, то завжди є прихильники, а є опоненти. На здоров'я. Ось з Hyundai спланували як пряму акцію з дискредитації під керівництвом одного з наших однопартійців", - заявив Колесніков.

"Всі експертизи показали, що у невдалому старті на 70% винна залізниця, на 30% - компанія Hyundai. Наприклад, чому згоріла підстанція? Тому що японський або корейський комп'ютер не може зрозуміти, чому контакти підвішені на різній висоті, і в "Укразалізниці" це прекрасно знали. Нехай Володимир Козак (керівник Укрзалізниці) і технічний персонал дадуть відповідь на ці питання, вони керували залізницею, коли впроваджували Hyundai", - заявив Колесніков.

За словами екс-віце-прем'єра, його роль у проекті Hyundai полягала "в тому, що Ексімбанк Південної Кореї просив 8,5% річних за кредитом, а ми знизили до 4,5%".

Говорячи про складнощі в реалізації проекту, Колесніков зазначив, що через поспіх напередодні Євро -2012 не вдалося провести випробування поїздів в жорстких умовах.

"Але це вже деталі. Конструктивні помилки були, це визнав і Hyundai, мала місце і халатність обслуговуючого персоналу", - резюмував він.

Разом з тим Колесніков висловив упевненість, що за цими перевезеннями майбутнє.

"Якби сьогодні треба було вибирати, то за співвідношенням ціна-якість ми все одно обрали б Hyundai або "Шкоду", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Колесніков поскаржився, що поїздами Hyundai його підставили однопартійці ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути