вівторок, 28 грудня 2010 12:32

Колесніков не розуміє, навіщо кудись їздити якщо є Skype

Колесніков не розуміє, навіщо кудись їздити якщо є Skype

Віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков сподівається, що адмінреформа ініційована президентом Віктором Януковичем змінить влада не тільки зовні.

Про це посадовець розповів у інтерв'ю газеті "Сегодня"

"З ранку до 15:00 я в міністерстві, а з 15:30 до "як вийде" всі наради з Євро-2012 - в Кабміні. Все-таки Мінфін і Мінекономіки - в Кабміні, і узгодження з ними необхідні чи не щохвилини . Так що доведеться їздити. Але я сподіваюся, що адмінреформа змінить влада не тільки зовні ", - заявив Колесніков.

"Що таке при сучасних системах, при наявності Skype кудись їздити?! Та це нерозумно звучить! Треба спростити функції влади, і чим менше їх буде, тим краще. Ми повинні мати компактний маленький уряд, який надає послуги громадянам України. От і весь принцип ", - зазначив він.

Чиновник переконаний, що такий уряд буде працювати більш ефективно.

"У свій час я працював у Донецькій облраді, де працювало - разом з управліннями - 1288 чоловік. З них 60 осіб - депутати, інші - адміністрація ради. Так от, якщо їх буде 30, але з зарплатами, які дозволять брати фахівців з бізнесу , в тому числі великого, ми тільки виграємо в ефективності ", - заявив міністр.

Крім того, за словами Колеснікова, потрібно позбавитися від дублювання функцій.

"Наприклад, в обладміністраціях є відділі охорони здоров'я. І вони ж є у всіх містах і районах. Так навіщо вони в областях? Область повинна займатися тільки тим, на що у міст і районів сил не вистачить - міжнародними аеропортами, трасами національного значення, оперниими або драматичними театрами", - вважає він.

Нагадаємо, що президент Віктор Янукович скоротив кількість міністерств з 24 до 16. Крім того, глава держави доручив Кабміну скоротити апарат міністерств.

Зараз ви читаєте новину «Колесніков не розуміє, навіщо кудись їздити якщо є Skype». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути