субота, 02 жовтня 2010 17:30

Колесніков на всю Європу висловився про подвійне громадянство

Колесніков на всю Європу висловився про подвійне громадянство

Віце-прем"єр Борис Колесніков вважає, що до кінця свого президентського терміну Віктор Янукович має зробити російську другою державною.

Про це він сказав в Ялті в інтерв"ю телеканалу Євроньюз.

На питання, чому Янукович не виконав передвиборчу обіцянку про російську мову як другу державну, Колесніков відповів: "Поки немає можливості. Треба створювати більшість (300 голосів для внесення змін до Конституції)".

На питання, чи реалістично внести поправки до кінця президентського мандату Януковича, він відповів: "Реалістично, інакше його звинуватять на наступних виборах у невиконанні передвиборчих обіцянок" .

За його словами, ухвалення закону про мови, у запропонованій редакції - це компроміс, якого можна досягнути без внесення змін до Конституції.

Він також сказав, що це підтримує більшість населення України.

"Американська соціологічна агенція провела дослідження у 2008 році, яке засвідчило, що 54% українців виступають за двомовність. Думками українців зневажати не можна", - зазначив він.

"Відсутність другої мови, коли половина України нею розмовляє - це наступ на демократію", - додав віце-прем"єр .

На питання про можливість запровадження подвійного громадянства Колесніков відповів: "Це не так важливо, але не бачу нічого недемократичного".

"Якщо ухвалять, буде дуже непогано. Такі закони є в різних країнах світу. Питання в тому, де будуть сплачуватись податки", - сказав Колесніков.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Колесніков на всю Європу висловився про подвійне громадянство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

87

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути