четвер, 03 січня 2013 17:12

Колесніченко пропонує саджати на 3-6 років за "хороші розмови" про гомосексуалізм

Колесніченко пропонує саджати на 3-6 років за "хороші розмови" про гомосексуалізм
Фото: tsn.ua

Нова законодавча ініціатива депутата-регіонала покликана захищати дітей від поширення позитивної інформації про одностатеві стосунки.

Народний депутат з фракції Партії регіонів у Верховній Раді України Вадим Колесніченко знову зареєстрував у парламенті законопроект про заборону пропаганди гомосексуалізму (N1155).

Проти цього і ряду інших схожих законодавчих ініціатив неодноразово виступали громадські об'єднання. Крім того, у грудні минулого року Європарламент закликав не приймати закони, що дискримінують сексменьшини.

Під пропагандою одностатевих сексуальних відносин депутат має на увазі умисну ??діяльність з метою поширення будь-якої позитивної інформації про одностатеві сексуальні стосунки, що можуть негативно вплинути на фізичне і психічне здоров'я, моральний і духовний розвиток дитини, сформувати у нього неправильні уявлення про соціальну рівноцінність традиційних і нетрадиційних шлюбних відносин, а в майбутньому вплинути на його вибір сексуальної орієнтації. Але, незважаючи на таке формулювання, Колесніченко підкреслює, що даний закон не регулює суспільні відносини у сфері приватного життя.

Відповідальність за подібну поведінку автор документу пропонує ввести адміністративну та кримінальну. У рамках КпАП за пропаганду одностатевих сексуальних відносин, спрямовану на дитину, яка може негативно вплинути на його фізичне і психічне здоров'я, моральний і духовний розвиток, - може загрожувати штраф до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Розмір штрафу збільшується до 1 тис. 500 неоподатковуваних мінімумів, якщо правопорушення вчинено службовою чи посадовою особою.

Так, у КК пропонується доповнити ст. 150-2, згідно якої вчинення повторних протягом року умисних дій з метою пропаганду одностатевих сексуальних відносин, що може негативно вплинути на фізичне і психічне здоров'я, моральний і духовний розвиток, моральний і духовний розвиток дитини, тягне за собою накладення арешту строком до 3 років або позбавлення волі на строк від 3 до 5 років. Якщо ж подібні дії вчинені службовою чи посадовою особою, а також за їх сприяння, то термін арешту збільшується до 4 років, а позбавлення волі можливе на термін від 4 до 6 років.

Зараз ви читаєте новину «Колесніченко пропонує саджати на 3-6 років за "хороші розмови" про гомосексуалізм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

170

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути