середа, 26 вересня 2012 19:47

Колесніченко поскаржився до суду на Винничука за "наклеп"

Колесніченко поскаржився до суду на Винничука за "наклеп"
Юрій Винничук запевняє, що писав лише про Вадіка Калєснічєнка. Фото: kuzmuk.com

Депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко подав до суду на письменника Юрія Винничука про захист честі, гідності та ділової репутації. Про це "Українській правді" повідомив сам письменник.

Він розповів, що у середу йому прийшла постанова Дарницького райсуду Києва (суддя Вовка Є.І., секретар Шамрай І.В.) щодо направлення позовної заяви Колесніченка за підсудністю до Личаківського райсуду Львова.

"Оце щойно цю ухвалу отримав. І думаю собі: чим же ж я, прости Господи, міг образити Колесніченка, якщо у моїх статтях я писав лише про Вадіка Калєснічєнка – провокатора і брехуна. І ніколи жодним словом не міг образити таку поважну персону як Вадим Колесніченко", - зазначає він.

Винничук уточнив, що самої позовної заяви "не отримав, тож і гублюся в здогадах".

"Але думаю собі, якщо так далі піде, то подадуть на мене до суду і Дон Вітторіо, рицар Золотого Унітазу, і Інна Геббельсівна Богохульская, і Пєтя Красножопий, і Чєчьоткін, і Табаковіч, і усі решта цих... як їх... ну, на пі...", - заявив письменник.

"Можна лише уявити собі, як товариш Колесніченко буде у суді бити себе в груди і переконувати, що провокатор Калєснічєнка і він - це одна особа. Але тоді це свідчитиме про роздвоєння особистості. Отже залишиться єдиний вихід - інтенсивне лікування у психдиспансері", - підсумував він.

Як відомо, Винничук - автор скандального вірша "Убий під...аса".

23 січня до Винничука додому прийшли міліціонери і зажадали письмових пояснень із приводу його вірша "Убий під...аса", прочитаного декілька місяців тому в Києві на заході "Ніч еротичної поезії".

Підставою для цього стала скарга до Генпрокуратури депутата від Компартії Леоніда Грача, який вважає, що згаданий вірш є порнографічним твором, а також містить у собі заклики до насильницького повалення чинної влади. Депутат-комуніст написав звернення після листа політолога Володимира Бондаренка з приводу віршів Винничука.

18 вересня Верховна Рада прийняла в першому читанні зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексівщодо посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини, зокрема за наклеп.

Зараз ви читаєте новину «Колесніченко поскаржився до суду на Винничука за "наклеп" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути