середа, 21 серпня 2013 16:58

Колесніченко кинув виклик Януковичу — політолог

Колесніченко кинув виклик Януковичу — політолог
Володимир Фесенко. Фото: lenta-ua.net

Законопроект "регіонала" Вадима Колесніченка є відкритою фрондою проти офіційного курсу державної політики і самої Партії регіонів.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Президент може сам змінити курс, а не через депутата Колесніченка. Поки Янукович не відмовився від європейської інтеграції. Але коли простий депутат пропрезидентської фракції пропонує скасувати президентський указ та інші законодавчі акти — це викликає питання. Певне, російські друзі сказали: "Настав час відверто діяти". Ті і послухалися. Поки ми почули Царьова та Колесніченка. Але не виключено, що восени можуть з'явитися ще декілька "регіоналів", які так само діятимуть. Що з такими робити — питання до них. Якщо вони не поділяють офіційну позицію своєї партії, її почесного лідера, то самі мають вийти із Партії регіонів. Однак в ситуації із Царьовим можливе й виключення", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Свободі" радять Колесніченку негайно лікуватися

За словами експерта, всередині Партії регіонів відбувається формування відкритої п'ятої колони — проросійської групи.

"Те, що до президента публічно проявляється неповага, є викликом для його партії. Це розділення інтересів та позицій.  Цікаво буде, як реагуватиме керівництво фракції. Від Януковича не варто очікувати реакції, бо статус не той. Він не вступатиме у полеміку із депутатом", - зауважив Фесенко.

Політолог наголосив, що курс зовнішньої політики України може змінитися лише в тому випадку, якщо не буде підписана Угода з Євросоюзом.

Зараз ви читаєте новину «Колесніченко кинув виклик Януковичу — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

81

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути