вівторок, 11 лютого 2020 14:44

Кого можуть звільнити після Богдана

Кого можуть звільнити після Богдана
Політики Офісу президента досі не було, каже експерт. Фото: УНН

Із призначенням Андрія Єрмака керівником Офісу президента посаду може втратити прессекретар Юлія Мендель.

Про це Gazeta.ua сказав політичний оглядач Леонід Швець.

"Богдан був для Зеленського таким собі провідником, показав політику зсередини. Там він, як риба у воді. Провів для президета "курс молодого бійця".

З іншого боку, він одинак. "Рішала", який завжди має якийсь власний інтерес. У всесвіті Богдана Богдан на першому місці. Але так не може бути у всесвіті Зеленського.

Настав час, коли мав відпасти, як перша ступінь ракети, що розігнала Зеленського. Приводів було багато – поведінка, манера спілкування. Богдан пересварився майже з усіма. Для посади керівника ОП такі речі неприпустимі, адже кидають тінь на президента.

Екскерівник Офісу, перебуваючи на посаді, намагався вирішити ще й свої особисті справи. Зокрема, щодо керівництва Києвом і сферами впливу. А Єрмак йому не дав цього зробити.

Навряд чи через Богдана відбувався вплив Коломойського. Звісно, якщо в його схемах, комбінаціях, знаходилося місце Ігорю Валерійовичу, то він міг приділити увагу інтересам другого. Але щоб вже відверто проштовхувати, — сумнівно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Милованова залишать, Аваков - стабілізатор. Що Зеленський робитиме з Кабміном

Єрмак, на відміну від Богдана, людина на орбіті Зеленського, не окремий гравець - чисто його функція, системний. Тепер має з'явитися політика Офісу президента, раніше її не було. Кожен займався власною справою. Була позиція Кирила Тимошенка, того ж Богдана, Єрмака. Інше питання: якою вона буде? Поки що не зрозуміло. Але, здається, з прессекретарем Юлією Мендель таки розпрощаються.

Навряд чи відбудуться якісь зміни у політиці щодо Росії.

Як і Зеленський Єрмак self-made man. Обоє зробили самі себе. Все. За ними нікого немає, окрім самих. Більше того, Зеленський зараз підкреслено демонструє – ніякого Коломойського. Збирає навколо себе людей трохи вище середнього бізнесу", - каже Швець.

Президент Володимир Зеленський звільнив Андрія Богдана з посади керівника Офісу президента. Відповідний указ видав 11 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Кого можуть звільнити після Богдана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути