четвер, 19 січня 2012 11:17

КОД перетворився у підпільну організацію – експерт

КОД перетворився у підпільну організацію – експерт

Політолог Володимир Фесенко вважає, що опозиції треба відходити від формату Комітету опору диктатурі. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"КОД перетворився у підпільну організацію. Крім того, поза КОДом знаходяться Віталій Кличко та Анатолій Гриценко. Має виникнути спільна публічна структура, яка буде постійно про себе нагадувати", - зазначив експерт.

За словами Фесенка, оптимальним варіантом об'єднання  опозиції є той формат, на який вони виходять. "Тобто узгодити мажоритарні округи, виставити своїх сильних кандидатів і забезпечити максимальні шанси для їхньої перемоги. Паралельно треба домовитися про певну лояльність один до одного, щоб між ними не було війни та чорних кампаній на виборах", - додав він.

В свою чергу директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала зауважив, що опозиціонери мають розуміти, заради чого вони об'єднуються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ідея спільних кандидатів може бути похоронена самим КОДом"

"Головна помилка опонентів влади полягає у відсутності порядку денного, який вони пропонують Україні. Їх це питання не цікавить. 90 відсотків людей, які називають себе опозиціонерами, так чи інакше мали причетність до влади. Тому могли показати, що вміють робити і чого варті. Зараз рівень підтримки до них достатньо невисокий, хоча виборча кампанія ще не розпочалася. Об'єднання нагадує тільки одне: тим чи іншим чином потрапити до парламенту. А там вже грати у свої ігри. Не думаю, що у них є серйозне політичне майбутнє, якщо  будуть розглядати об'єднання тільки з цієї точки зору", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриценко обізвав КОД Комітетом опори диктатури і вийшов із нього

"Треба розуміти, що ми стоїмо на порозі зміни політичного покоління і тих викликів, які стоять перед країною. Нехай вони чублять з владою, з якою інколи цілуються взасос, але дають змогу з'явитися новим лідерам, які здатні змінити країну. Треба не узгоджувати кандидатів, а розробити критерії, на основі яких вони будуть обрані", - наголосив політолог.

Зараз ви читаєте новину «КОД перетворився у підпільну організацію – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути