Ексклюзиви
четвер, 17 травня 2007 09:27

Коаліція хоче взяти силовиків під свій контроль

56 депутатів Верховної Ради від правлячої коаліції просять Конституційний Суд визначити конституційність статті 1 указу Президента України N 205/2007 від 14 березня "Питання контролю над Військовою організацією і правоохоронними органами держави".

Відповідно до регламенту КС конституційне звернення передали для вивчення в Секретаріат КС.

У статті 1 указу говориться: "Затвердити Перелік посад керівників військових формувань, правоохоронних органів, органів дипломатичної служби, кандидатури для призначення на які узгоджуються з Президентом України". Цією статтею президент дав собі повноваження вибирати на власний розсуд керівників силових структур, що, природно, викликало незадоволеність з боку правлячої коаліції.

14 травня депутати Верховної Ради погодилися з 3-ма поданнями до Конституційного Суду з проханням перевірити законність звільнення з посади суддів КС Валерія Пшеничного, Сюзани Станік і Володимира Іващенка, передають Украинские новости.

Зараз ви читаєте новину «Коаліція хоче взяти силовиків під свій контроль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути