середа, 30 січня 2013 19:04

Княжицькому бракує депутатської зарплати, щоб утримувати помічників-юристів

Княжицькому бракує депутатської зарплати, щоб утримувати помічників-юристів
Микола Княжицький: я б ще підвищив нардепам зарплату. Фото: uainfo.censor.net.ua

Депутатам треба підвищити зарплати, бо вони фахові люди. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав нардеп від "Батьківщини" Микола Княжицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герман порадили продати діаманти

"Я вважаю, що зарплата народного депутат України не є дуже високою. На минулій роботі я заробляв значно більше коштів. І я не вважаю, що депутати отримують велику зарплату. Порівняно з усіма людьми — так, велику. Але депутати — це є фахові люди. Так само як їхні помічники — фахові люди. Ми маємо кілька помічників на 4 тис гривень. Ви знайдете в Києві юриста, який буде писати закон за 4 тис грн? Ні, звичайно, це нереально. Інша справа лікарні, санаторії. Це, безумовно, не потрібно. А от зарплату депутатам я б ще додав. Те ж, що витрачається на пільги не потрібне. Я б додав зарплату, але обмежив усі інші непрямі зарплати. На цьому ви багато не зекономите", - сказав він.

Княжицький запевнив, сам ніяких надбавок не отримував.

"Поки що ніяких надбавок не отримував. Якщо вони будуть, то треба з'ясувати за яку вони роботу. Моя зарплата, в мене є постанова голови Верховної Ради про оплату праці народного депутата Княжицького, члену парламентського комітету з питань свободи слова, продовжити раніше встановлені виплати від 9 вересня. В мене немає інформації про якісь надбавки", - запевняє він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ляшко пропонує залишити нардепів не лише без премій, а й без зарплатні

Нардеп додав: "Якщо вони виникнуть, то я буду дивитися за що вони передбачаються. Тоді буду приймати рішення. Якщо ці надбавки не будуть стосуватися моєї роботи безпосередньої  і будуть несправедливими, то, очевидно, що я відмовлюся. Якщо я буду вважати, що занадто багато відносно того, що я роблю, то я відмовлюся".

Зараз ви читаєте новину «Княжицькому бракує депутатської зарплати, щоб утримувати помічників-юристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути