четвер, 19 грудня 2019 11:26

Кнопкодави вигадали новий механізм для голосування

Кнопкодави вигадали новий механізм для голосування
Кнопкодави застосовують новий механізм. Фото: youtube.com

Народні депутати від "Опозиційної платформи - За життя" винайшли пристрій для кнопкодавства, який змайстрували із підручних матеріалів.

До хитрощів вдаються, аби приховати порушення голосування від преси, повідомили в Chesno.

Найчастіше вони для прикриття використовують аркуші паперу, газети тощо.Проте нардепи від "Опозиційної платформи - За життя" Сергій Ларін і Віктор Чорний застосували цілий механізм, що дозволяє кнопкодавити без пальців.

Так, на пленарному засіданні Верховної Ради 18 грудня Сергій Ларін застосував такий собі "кнопконатискач", змайстрований з трьох товстих книг та стосів паперу. Над пультом для голосування Ларін прилаштував листівки з написом російською мовою "Мы за мир". Під час голосування щодо поправки №76 до законопроекту про скасування депутатської недоторканності №2237 Ларін сів на місце відсутнього колеги по фракції Віктора Чорного, однією рукою натиснув на кнопку перед собою, а іншою привів у дію чудернацький "пристрій". Як наслідок, на місцях Ларіна та Чорного спрацювали кнопки "за". Таким чином він голосував і щодо поправки №69 до того самого законопроекту.

За кілька днів, під час відсутності Ларіна, його колега Віктор Чорний застосував той самий механізм. Зокрема, він робив це під час голосувань щодо поправок до законопроекту про приведення діяльності НКРЕКП у відповідність до вимог Конституції (№2490-1), а саме щодо поправки №28, №29 та №30.

Таким чином, "Опозиційний блок" - лідер з кнопкодавства.

Також раніше журналісти фіксували порушення процедури особистого голосування з боку Олександра Пономарьова, Миколи Скорика, Василя Німченка, Григорія Суркіса, Михайла Макаренка та Володимира Кальцева. Це можна пояснити тим, що з 1 листопада цього року розмір зарплати нардепа залежить від участі в голосуваннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мажоритарники зібралися на термінову нараду

Комітет з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради рекомендував депутатам ухвалити в другому читанні законопроект, який запроваджує штрафи для кнопкодавів.

Зараз ви читаєте новину «Кнопкодави вигадали новий механізм для голосування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути