вівторок, 11 вересня 2012 13:44

Клюєв вважає українських паралімпійців героями

Клюєв вважає українських паралімпійців героями
Андрій Клюєв про українських паралімпійців: Вони - справжні герої. Фото: rbc.ua.

Досягнення українських паралімпійських спортсменів у Лондоні є проявами справжнього героїзму, ними треба пишатися усім нашим співвітчизникам.

Про це сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв, коментуючи здобуття паралімпійською збірною України 4-го місця в загальнокомандному заліку на Літніх Паралімпійських іграх у Лондоні, передає прес-служба Клюєва.

За його словами, визначні досягнення українських спортсменів-паралімпійців у Лондоні підняли Україну на ще один вищий щабель міжнародного авторитету.

"Наші паралімпійці здійснили стрімкий поступ. Вони дебютували в 1996 році на Паралімпійських іграх в Атланті і здобули тоді сім медалей. Цьогоріч вони привезли додому 84 медалі. Треба враховувати, скільки праці і поту стоїть за кожною з цих нагород. Ці люди є справжніми героями. Своїм прикладом вони продемонстрували всім, що дорогу справді долає лише той, хто йде. Попри усі перешкоди", - сказав Клюєв.

Він зазначив, що у 2012 році Україна перевищила свій рекорд, досягнутий у 2008-му на Паралімпійських іграх в Пекіні, коли українська збірна завоювала 74 медалі і також посіла четверте загальнокомандне місце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд винен паралімпійцям понад 44 млн грн

Україні, на думку Секретаря РНБО, дуже пощастило з паралімпійцями. Вони не нарікали на труднощі, які є у всіх і завжди, а щоденною працею долали їх.

"Хотілось би, щоб приклад наших паралімпійців і ті надможливості, які вони продемонстрували світу, стали своєрідним навчальним посібником для кожного з нас, українців, і кожної, умовно кажучи, команди на заводі, фабриці, будівельному майданчику, у полі, у школі, в органах влади", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович привітав трьох "золотих" паралімпійців

Він також закликав українських громадян ставати активними учасниками державних та громадських ініціатив, спрямованих на усунення перешкод, які за тих чи інших обставин стають на заваді самореалізації людей з особливими потребами.

Секретар РНБО висловив вдячність спортсменам і тренерам паралімпійської збірної України за наполегливу працю і побажав нових звершень у спорті та у житті.

Зараз ви читаєте новину «Клюєв вважає українських паралімпійців героями ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути