вівторок, 14 лютого 2012 18:45

Клюєва "вивели з-під удару", аби після виборів він знову зайняв високу посаду - політолог

Клюєва "вивели з-під удару", аби після виборів він знову зайняв високу посаду - політолог
Андрій Клюєв

Призначення Раїси Богатирьової міністром охорони здоров'я стало наслідком того, що Андрія Клюєва направили до РНБО.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

На думку політолога, в контексті цих перестановок може йти мова тільки про призначення Клюєва, оскільки "переміщення Богатирьової стало саме наслідком того, що Клюєв пішов на секретаря РНБО".

"Якщо говорити в комплексі, то мова йде про створення чи відновлення того балансу, який був у владній команді після останніх призначень, коли певна група впливу трошки взяла на себе забільше повноважень. І в данному випадку пішло якесь урівноваження", - наголосив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Клюєвим РНБО стане центром виборчої кампанії Партії регіонів - політолог

На його думку, варто більше говорити про те, чому саме Клюєв пішов до РНБО.

"Скоріше за все, перше, це можливо таке зосередження на виборчу кампанію. Більше в нього буде часу, ніж коли він був першим віце-прем'єром, це абсолютно зрозуміло і логічно. Друге: можливо, йде і посилення ролі РНБО в контексті відновлення балансу", - пояснив Бала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клюєв не виключає кадрових змін у Кабміні найближчим часом

"І третій варіант, - за словами політолога, - це вивід з-під удару людину, яка може ще претендувати на вищу посаду. Якщо буде відставка (уряду), і скоріш за все вона може і бути до парламентських виборів, або одразу після них, то щоб той негатив, який накопичується на Кабінеті міністрів, до моменту, коли це станеться, не мав нічого спільного з Андрієм Петровичем Клюєвим. Це технологічно було б абсолютно виправдано".

Бала підкреслив, що Клюєва хочуть "вивести з-під удару" для того, щоб потім він міг повернутися "без цього багажу, без негативу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович більше не довіряє групам впливу - Ар'єв

Водночас експерт не став прогнозувати, хто може зайняти місце клюєва і стати першим віце-премєром. Так, на думку політолога, це призначення може бути абсолютно непередбачуваним.

"Я не виключає, що це може бути абсолютно та людина, яку сьогодні ніхто навіть не очікує і не передбачає. При президентській формі правління передбачити і зпрогнозувати призначення на такому високому рівні можна тільки при умові, якщо ви кожного вечора спілкуєтесь з президентом", - пояснив Бала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "До виборів треба зробити дві хвилі кадрових чисток"

"Логіки в призначенні і зміні людей абсолютно не піддається ніякому логічному пояснення, крім того, що це людина, якій довіряє президент", - підкреслив він

Зараз ви читаєте новину «Клюєва "вивели з-під удару", аби після виборів він знову зайняв високу посаду - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути