вівторок, 29 березня 2022 12:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Головне питання - договір про безпеку України - Подоляк про переговори

Головне питання - договір про безпеку України - Подоляк про переговори
Подоляк заявив, що ключове питання - договір про міжнародні гарантії безпеки для України. Фото: Офіс президента

Радник глави Офіса президента Михайло Подоляк заявив, що зараз тривають інтенсивні консультації з кількох важливих питань.

Головне питання – це договір про міжнародні гарантії безпеки для України. Про це він повідомив сьогодні, 29 березня, на проміжному брифінгу в Стамбулі, де відбуваються переговори.

"Тривають інтенсивні консультації з кількох важливих питань. Головне – це договір про міжнародні гарантії безпеки для України. І тільки саме із цим договором ми можемо закінчити війну так, як це потрібно Україні", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Туреччині починаються переговори Росії та України. Вже виступив Ердоган

За словами Подоляка, другий блок питань, які зараз обговорюють делегації, – це припинення вогню, щоб можна було розв'язати всі гуманітарні проблеми, що накопичилися.

"І сьогодні маємо ще одну проблему, яка посилюється. Це проблема ескалації війни, ненависті, порушення звичаїв і правил ведення війни не лише на полях боїв. У нас і в прямому ефірі подекуди лунають заклики, щоб знищувати одну чи іншу націю, що призводить до конфліктів, відеозаписів того, як порушують Женевську конвенцію щодо військовополонених", – наголосив Подоляк.

Зустріч делегацій у Стамбулі розпочала другий раунд переговорів між Росією та Україною щодо завершення війни. Попередні зустрічі відбулися в Білорусі та в онлайн-режимі.

Кілька днів тому Реджеп Таїп Ердоган заявив про близькість досягнення компромісу в чотирьох пунктах із шести, які розглядають делегації. Зокрема президент Туреччини заявив, що лідер України Володимир Зеленський погодився на вимогу зробити російську мову другою державною. Пізніше ці слова Ердогана спростував міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Головне питання - договір про безпеку України - Подоляк про переговори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути