Ексклюзиви
субота, 29 червня 2019 23:40

Клімкін розповів про ризики від домовленостей між Росією та Європою

Клімкін розповів про ризики від домовленостей між Росією та Європою
Клімкін: "Росія та Європа можуть домовитися за нашою спиною". Фото: Європейська правда

Глава МЗС Павло Клімкін заперечив домовленості щодо повернення Росії в ПАРЄ в обмін на звільнення українських полонених.

"Насправді головна проблема навіть не в цьому. Найгірше буде, якщо Росія та Європа вирішать, що вони можуть домовитися за нашою спиною і спробують нав'язати нам чужу стратегію і тактику", - написав Клімкін на своїй сторінці у Facebook.

Він вважає, що "недосвідченість нової команди" сприяє тому, що "дії будуть російські, а Європа буде спостерігати", а не ділити відповідальність і дії, оскільки Україна є спільним сусідством Росії та Європи.

"Економічний маневр у нас майже відсутній. І ми вже не встигнемо озирнутися, як відверту капітуляцію нам намагатимуться представити як довгоочікувану перемогу. Якщо так трапиться, опинимося на два покоління у "сірій" буферній зоні", - спрогнозував глава МЗС.

Клімкін також заявив, що долю України мають вирішувати лише українці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр розповів, що чекає на Росію через її нахабність

"І рішення, якими б складними вони не були, маємо приймати ми самі. Інші будуть нам допомагати лише якщо у нас будуть власні розум та тверда, навіть дуже жорстка воля відстоювати свою позицію", - підсумував він.

Раніше президент Зеленський гостро критикував міністра закордонних справ Павла Клімкіна за нібито не узгоджену з ним ноту на адресу російського МЗС. Українське міністерство вимагало віддати полонених моряків за вимогою трибуналу з морського права, а не на умовах Росії.

Зараз ви читаєте новину «Клімкін розповів про ризики від домовленостей між Росією та Європою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути