пʼятниця, 22 грудня 2017 08:58

Прямої загрози українському безвізу немає

Прямої загрози українському безвізу немає
Клімкін зазначив, що є питання до завершення всієї антикорупційної системи, зокрема, до створення Антикорупційного суду. Фото: Shutterstock

Реакція представників ЄС на проблему з антикорупційними органами в Україні є "дзвіночком", але "для безвізу насьогодні загроз немає".

Про це повідомив Павло Клімкін, міністр закордонних справ, передає ТСН.

Міністр наголосив: "Ніяких прямих загроз для цього нема. Ніхто безвіз завтра-післязавтра в українців не відбере. Але те, що обіцяли - потрібно виконувати. Я пам'ятаю, як ми робили безвізовий план. І створення антикорупційних органів було частиною цього плану. Але якщо ми виконали цей план, значить, воно функціонує".

Клімкін зазначив, що є питання щодо завершення всієї антикорупційної системи, зокрема, щодо створення Антикорупційного суду: "Зараз вона недовершена".

І зауважив, що за півроку дії безвізу не пустили на територію країн Шенгенської угоди 61 українця. Адже вони мали або проблеми з документами, або кримінальне минуле на території країн Євросоюзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Негайно" - ЄС виставив вимоги Україні

За півроку з початку дії безвізового режиму з країнами ЄС 355 тис. українців скористалися перевагами спрощеної системи. З них 128 тис. використовували для подорожей авіаційний транспорт, 227 тис. - автомобілі та потяги, а незначна кількість громадян прямували через морські пункти пропуску. Про це повідомляється на сайті Держприкордонслужби України. Найбільше українці йшли через кордон з Польщею і Румунією - майже 90 тис. і 65 тис. осіб відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Прямої загрози українському безвізу немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути