пʼятниця, 30 листопада 2018 03:15

Клімкін анонсував нові санкції проти Росії

Клімкін анонсував нові санкції проти Росії
Міністр закордонних справ Клімкін анонсував денонсацію майже 40 договорів з Росією. Фото: Twitter

Через агресію Росії проти групи українських кораблів в Чорному морі неподалік від Керченської протоки підготовлені кілька пакетів санкцій проти Росії.

"Підготовлені кілька пакетів санкцій, дуже серйозних санкцій. Я не можу говорити про всі деталі, але насправді те, що вже й зараз є - працює проти Росії", - сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі ток-шоу "Право на владу".

Міністр також анонсував припинення дії найближчим часом ще майже 40 договорів з Росією. Зокрема, буде розірвано договір "Про дружбу, співпрацю і партнерство з РФ".

"Ми за останній час "вбили" 48 двосторонніх договорів... Наступна порція буде дуже скоро, майже 40 договорів. Ми досконально переглядаємо нашу договірну базу", - оголосив дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курт Волкер закликав країни ЄС збільшити санкції проти РФ

Міністр закордонних справ України висловив і свою особисту позицію. Він зізнався, що виступає за припинення дипломатичних відносин з Росією, незважаючи на те, що там зараз перебуває 3,5 мільйонів українців.

"Я особисто і емоційно вважаю, що нам не потрібні дипломатичні відносини з Росією. Я навіть вів переговори з деякими країнами щодо можливості нашого представлення, але вони чітко сказали, що з огляду на весь масштаб, ми можемо бути лише формальною поштовою скринькою", - сказав Клімкін.

Ввечері 25 листопада російські силовики атакували три українські катери в Азовському морі та застосували зброю. Шістьох українських військових поранені. Після атаки спецназ ФСБ захопив українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" разом із особовим складом.

Зараз ви читаєте новину «Клімкін анонсував нові санкції проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути