пʼятниця, 12 липня 2013 10:15

Кличку варто було з'явитись у Київраді — експерт

Кличку варто було з'явитись у Київраді — експерт
Фото: lenta-ua.net

Лідеру УДАРу варто було з'явитись на засідання Київради, бо він є "лідером політичних симпатій в місті Києві", та один із лідерів опозиції, яка зараз має виступати один фронтом.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран.

"Те, що Кличка не було в Київраді — це не правильна позиція, вона йому не додала балів. Очевидно, він вважає, що демонструє європейськість. Я не вважаю, що це якийсь розкол, чи суперважливий момент, який змінює ситуацію, але це один із тих випадків, який би міг об'єднати всіх, без винятків, політиків та громадян", - наголосив він.

Окрім того, за його словами, "у Кличка та УДАРу взагалі не зрозуміла позиція". "З самого початку вони говорили, що не приєднуються до акції, проте деякі "ударівці" потім таки приєдналися, тому зрозуміти до кінця їхнє ставлення складно".

"Кличко — є лідером політичних симпатій в місті Києві, тому для нього важливо це, а його позиція щодо ситуації в місті Києві має бути послідовною та чіткою. Поки вона не така. Поодинокі випадки — ще не тенденція. Якщо це будуть множинні випадки, то це буде факт", - резюмував Таран.

Нагадаємо, вчора секретарю Київради Галини Герезі шестеро народних депутатів не давали довгий час провести брифінг і розпочати сесію. За її словами твердження, що Київрада не має повноважень здійснювати свою діяльність -  не відповідає дійсності. Після штурму Київради громадських активістів, нардепів, секретар Київради Галина Герега закрила сесію 6 скликання.

Нагадаємо, депутат від Партії регіонів, глава комітету Володимир Макеєнко заявив, що Регламентний комітет має намір розглянути питання про відповідальність депутатів за зрив Київради.

"Є Київрада, державний орган, який повинен працювати. Ніхто не може заважати йому працювати. Є факт - заблокували фізично, поламали мікрофон, не давали технічно проголосувати. Буде рішення регламентного комітету", - зазначив Макеєнко.

Екс-мер Києва Леонід Черновецький подав у відставку за кілька днів до того, як спливли його повноваження.

Зазначимо, що законодавчо визначений чотирирічний термін повноважень депутатів Київської міськради закінчився 2 червня 2013 р. Однак, щоб провести вибори столичних депутатів наступного скликання, потрібно рішення Верховної Ради, які так і не призначали вибори в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Кличку варто було з'явитись у Київраді — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути