понеділок, 29 жовтня 2012 11:19

Кличко запропонував Об'єднаній опозиції план дій у Верховній Раді

Кличко запропонував Об'єднаній опозиції план дій у Верховній Раді
Віталій Кличко пропонує опозиції план дій. Фото: prosport-ru.tsn.ua

Партія УДАР Віталія Кличка пропонує опозиційним політичним силам план дій в новому парламенті.

"Партія УДАР пропонує демократичним силам прийняти план спільних дій у парламенті нового скликання. В УДАР вважають, що цей документ має бути підписаний лідерами опозиційних сил, а також кожним народним депутатом, який виступає за зміну влади в Україні і здійсненню демократичних змін", - сказано в повідомленні, розміщеному на сайті партії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це були найбільш демократичні вибори за останні 10 років - Березовець

Зокрема, в плані мова йде про те, що необхідною умовою реалізації цього плану є "усунення від влади режиму Віктора Януковича і звільнення політичних ув'язнених".

"Сьогодні у нас є не тільки спільний ворог - авторитарний корумпований режим, - але й спільна мета: перетворення України в сучасну демократичну і справедливу державу", - йдеться в запропонованому плані.

Першочерговим завданням, яке визначив "УДАР" для перетворення України в повноцінну європейську демократичну державу, є ліквідацію існуючої "корупційної системи і введення нових правил функціонування політичної та економічної систем країни".

"УДАР" пропонує своїм партнерам прийняти зміни в українське законодавство. Зокрема, мова йде про створення незалежного антикорупційного агентства, яке почне антикорупційну люстрацію з притягненням до відповідальності корупційних чиновників, суддів і співробітників правоохоронних органів.

У плані також пропонується ухвалити закон про порядок імпічменту президенту України і створити тимчасову слідчу комісію Верховної Ради з питань відсторонення президента Януковича від влади. "Почнемо процедуру імпічменту чинного глави держави", - йдеться в плані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналісти збентежили Кличка питаннями про спортивну кар'єру і президентство

Крім того, партія пропонує запровадити процедуру проведення виборів мерів міст у два тури, позбавити право президента і парламенту призначати суддів, а передати це в компетенцію Вищої ради юстиції.

У документі йдеться також про скорочення кількості податків, створення стимулів ля нових робочих місць, проведення справедливої ??пенсійної реформи, а також прийняття законів, які регулюватимуть ринок землі.

Зараз ви читаєте новину «Кличко запропонував Об'єднаній опозиції план дій у Верховній Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

102

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути