четвер, 14 березня 2013 16:25

Кличко впевнено переміг би Януковича у ІІ турі дострокових виборів президента - опитування

Кличко впевнено переміг би Януковича у ІІ турі дострокових виборів президента - опитування
Якщо б у другий тур пройшли Янукович і Кличко, то Янукович набрав би 25,7% голосів виборців, а Кличко - 39,3%. Фото: censor.net.ua

У разі проведення в Україні дострокових президентських виборів чинний глава держави Віктор Янукович отримав би у першому турі більше підтримки виборців, ніж опозиційні кандидати окремо, але у другому турі лідер партії УДАР Віталій Кличко здобув би впевнену перемогу в Януковича.

Про це свідчить соціологічне опитування, проведене фондом "Демократичні ініціативи".

"Це не вирок і не діагноз, а певний аналіз оперативно зроблений", - сказала директор фонду Ірина Бекешкіна на прес-конференції у четвер, презентуючи отримані результати опитування.

Згідно з опитуванням, якби в Україні відбулися дострокові президентські вибори, і в них би взяли участь лідери опозиційних партій, то до другого туру вийшли б Янукович (21,2%) і Кличко (14,4%) або екс-прем'єр України Юлія Тимошенко (11,4%).

У разі, якби Тимошенко не брала участь у виборах, то до другого туру потрапили б Янукович (21,2%) і Кличко (15,6%), або лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк (12,4%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 76% українців не вірять, що Тимошенко замовила вбивство Щербаня - соцопитування

Разом із тим, згідно з даними опитування, якби у другий тур вийшли Янукович і Тимошенко, то чинний глава держави набрав би 28,6% респондентів, а екс-прем'єр - 29,4%.

У разі проходження у другий тур Януковича і Яценюка, перший отримав би підтримку 28,1% виборців, другий - 33,7%.

Якщо б у другий тур пройшли Янукович і Кличко, то Янукович набрав би 25,7% голосів виборців, а Кличко - 39,3%.

Тільки у випадку виходу в другий тур Януковича і лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока, лідер "Свободи" отримав би менше підтримки виборців: Янукович отримав би 29,46% голосів, а Тягнибок - 26,1%.

Бекешкіна пояснила впевнену перемогу, згідно з опитуваннями, Кличка у другому турі в Януковича електоратом "м'якого Сходу", який би висловив підтримку лідеру УДАРу.

Загальнонаціональне опитування проводив фонд "Демократичні ініціативи" разом із Київським міжнародним інститутом соціології з 5 по 13 березня. Опитування проводилося в 109 населених пунктах у всіх областях України та Криму. Опитано 2037 респондентів. Помилка вибірки не перевищує 2,3%.

Зараз ви читаєте новину «Кличко впевнено переміг би Януковича у ІІ турі дострокових виборів президента - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

122

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути