Ексклюзиви
четвер, 13 листопада 2008 20:01

Кличко планує врятувати киян від Черновецького

Блок Віталія Кличка планує для порятунку Києва "від руйнівних рішень мера" розробити Антикризову стратегію столиці.

Про це заявив лідер Блоку Віталій Кличко під час круглого столу "Економіка столиці: загроза гіперінфляційної спіралі на фоні економічної кризи", повідомили у прес-службі Блоку Кличка.

За його словами, "на фоні економічної кризи, коли вся Україна намагається врятувати економіку та зберегти робочі місця, столична влада "розхитує човен" та розкручує новими тарифами потужний маховик інфляції". Тому, заявив Кличко, його блок звертається до Антимонопольного комітету, Комісії з контролю за цінами та РНБО, аби вони підтвердили незаконність рішень мерії щодо підвищення тарифів на комунальні послуги.

"Сьогодні замість антикризової роботи задля економічного оздоровлення в столиці ми бачимо лише ознаки хаосу. Через необгрунтоване підвищення тарифів знову блокується робота міського транспорту. У цьогорічному міському бюджеті, розрекламованому мером у травні як найбільшому за всю історію Києва - дірка у 3 мільярдів. Лікарі отримують зарплатню за серпень у жовтні, а хворих у лікарнях годують за 12 копійок на добу. І на фоні всього цього мер вирішив виставити на вулиці десятки тисяч працівників малих і середніх підприємств, які просто не витримують 10-кратного стрибка тарифів", - заявив Кличко.

"За прогнозами експертів, найпотужніший удар економічної кризи на Україні припаде на січень, зазначив Кличко - і для того, що уникнути повного хаосу та економічного провалу в столиці, ми ще маємо 1,5 місяці, щоб змінити курс".

Саме тому, наголосив Кличко, "ми плануємо розробити та запропонувати киянам Антикризову стратегію столиці, яку підготує спільна робоча група депутатів від блоку, експертів провідних аналітичних центрів та представників центральних органів виконавчої влади", передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Кличко планує врятувати киян від Черновецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути