вівторок, 06 листопада 2012 08:14

Кличко: Можна скільки завгодно говорити про перевибори, але нічого не змінитися, поки не буде закону

Кличко: Можна скільки завгодно говорити про перевибори, але нічого не змінитися, поки не буде закону
Віталій Кличко закликає Януковича висловитися з приводу фальсифікацій. Фото: www.segodnya.ua

Президент Віктор Янукович має висловити свою позицію щодо фальсифікацій на виборах.

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав лідер партії УДАР Віталій Кличко.

Він підкреслив, що багато країн, населення яких набагато більше, ніж в Україні, закінчують підрахунок голосів за кілька днів, тоді коли у нас вже пішов на це другий тиждень.

"Фальсифікацій було дуже багато. Вони були помічені перед виборами, під час виборів. І, на превеликий жаль, прислів'я "немає значення як голосують, важливіше як рахують" залишається актуальною", - наголосив політик.

Кличко додав: "Ми можемо говорити про нові вибори, про обнуління списків. При відвіданні ЦВК ми отримали інформацію, що на 5 округах будуть перевибори. Насправді, можна радіти на сьогоднішній день, бо це значить, що ЦВК визнала факт фальсифікації. Але ніхто не дає жодних гарантій, що в результаті перевиборів знову не буде того самого. Тільки тому, що закону не існує. І ті люди, які переписують протоколи, вони розуміють, що не несуть відповідальності за свої дії".

"Поки не буде покарання за вчинений злочин, а я вважаю, що це злочин, коли крадуть голоси виборців, до того часу ми можемо говорити багато про нові вибори, але нічого не зміниться. Бо знову люди будуть розуміти, що їхній голос вкрадуть. І тільки тому на сьогоднішній день більшість українців пасивно ставляться до виборів. Вони розуміють, що їхній вибір не має жодного значення, бо відсутній закон і відповідальність", - додав він.

Кличко також звернувся до президента Януковича, аби той висловив свою точку зору з цього приводу.

"Я б хотів звернутися як простий громадянин до гаранту Конституції, президенту України, чи може він гарантувати, скликати всіх представників виконавчої влади, силовиків, дати завдання. Адже, на превеликий жаль, ми жодного разу не чули думки президента. А фальсифікацій велика кількість. Було б правильно, щоби президент дав завдання і дав оцінку. І якщо люди, які були причетні до фальсифікацій, понесли б відповідальність за свої протиправні дії – це було б чудовим уроком для наступного разу", - наголосив політик.

Зараз ви читаєте новину «Кличко: Можна скільки завгодно говорити про перевибори, але нічого не змінитися, поки не буде закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути