Ексклюзиви
пʼятниця, 29 березня 2013 16:38

Кличко: ГПУ має розслідувати, як Азаров виганяв депутата

Кличко: ГПУ має розслідувати, як Азаров виганяв депутата
Сергій Каплін. Фото: telegraf.in.ua

Лідер "УДАРу" Віталій Кличко звернувся до Генерального прокурора Віктора Пшонки з вимогою розслідувати факти перешкоджання діяльності народного депутата Сергія Капліна.

"Прошу взяти на особистий контроль та забезпечити здійснення досудового розслідування фактів перешкоджання діяльності народного депутата С. Капліна, а також перевищення влади та службових повноважень прем'єр-міністром М. Азаровим, за результатами якого вжити відповідних заходів реагування", - йдеться у зверненні лідера "УДАРу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" збираються помститися опозиції за Рибака і звільнити Кошулинського

Кличко наголосив, що Каплін мав намір від імені громадян України та фракції "УДАР" надати на засіданні уряду конструктивні пропозиції щодо боротьби із наслідками стихії.

"Натомість, прем'єр-міністр Азаров, віддавши незаконну вказівку силовими методами видалити народного депутата Капліна із залу засідань кабміну", - наголошує лідер "УДАРу".

Кличко підкреслив, що відповідно до регламенту кабміну, у засіданні уряду можуть брати участь, зокрема народні депутати України. А згідно із законом "Про статус народного депутата України" ніхто не має права обмежувати його повноваження, крім випадків, передбачених Конституцією, цим та іншими законами України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ударівець" розповів хто не пускав журналістів на засідання бюджетного Комітету

Крім того, лідер "УДАРу" вимагає провести перевірку правомірності дій та бездіяльності щодо ліквідації наслідків стихії.

Кличко вимагає від Пшонки вжити заходів прокурорського реагування щодо усунення порушень Конституції та законів України, а також захисту конституційних прав і законних інтересів громадян України.

Зараз ви читаєте новину «Кличко: ГПУ має розслідувати, як Азаров виганяв депутата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути