пʼятниця, 16 листопада 2018 09:38

Київські активісти провели виховну бесіду з росіянами
6

Фото: facebook.com/c14.news.reserve

Активісти організації "С14" на столичному автовокзалі "Видубичі" поспілкувалися з росіянами, які їздили з забороненою георгіївською стрічкою.

Про це повідомили на сторінці організації у Facebook.

"Автовокзал "Видубичі". Пояснили 3 громадянам РФ, чому в Україні не можна їздити з колорадською стрічкою. Виховна бесіда пройшла вдало", - написали активісти.

Користувачі зазначили, що компанія-перевізник не вперше ігнорує українське законодавство.

"2017-го я придбала квитки на "Еколайн" до Берліна через Варшаву. Коли вийшла з приміщення вокзалу, побачила автобус цієї фірми з колорадкою стрічкою. Повернулася та здала квитки. На їхнє запитання "чому?" провела роз'яснювальну бесіду. Не дійшло", "Еколайн" - це кацапська чмошна контора. Водії якої називають українців хохлами, коли навіть їдуть нашою країною", - пишуть люди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На п'ятий рік після Майдану Добкін одягнув "колорадську стрічку" і позував із серпом і молотом

15 червня 2017-го набув чинності закон про заборону георгіївської стрічки. Із 2014-го вона стала символом агресії Росії проти України.

Згідно з законом, публічне використання, демонстрація або носіння георгіївської стрічки чи її зображення тягнуть за собою штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією георгіївської стрічки або предметів, що містять її зображення.

За повторну пропаганду штраф може становити вже до 300 неоподатковуваних мінімумів. Також порушнику можуть присудити арешт на строк до 15 діб.

Зараз ви читаєте новину «Київські активісти провели виховну бесіду з росіянами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути