Ексклюзиви
пʼятниця, 31 травня 2013 14:08

Київська "Батьківщина" обнулила списки депутатів Київради?

Київська "Батьківщина" обнулила списки депутатів Київради?
Фото: podrobnosti.ua

Київська "Батьківщина" вирішила "обнулити" партійні списки депутатів Київської міськради у зв'язку з закінченням депутатських повноважень 2 червня.

Про це заявляє голова Голосіївської районної у Києві парторганізації "Батьківщини" і член бюро Київської міської парторганізації "Батьківщини" Микола Даневич у повідомленні для ЗМІ, пише Українська правда.

"Щойно закінчилось засідання ІІІ етапу V конференції Київської міській партійної організації "ВО "Батьківщина", на якій делегати прийняли рішення "обнулити" партійні списки депутатів Київської міської ради, в зв'язку із закінчення депутатських повноважень 2 червня 2013 року", - сказано в повідомленні.

Рішення було прийнято одноголосно, додається у ньому.

Раніше народний депутат від УДАРу Віктор Чумак заявив, що згідно з чинним законодавством неможливо ні відкликати мандати депутатів, ні обнулити списки, тобто "саморозпуск цієї міської ради не передбачений законом".

Відтак опозиційні депутати Київради, казав Чумак, просто не братимуть участь у жодному голосуванні, яке буде проходити у столиці після 2 червня, але будуть сидіти у залі міськради й фіксувати "все незаконне голосування депутатів Київради для того, щоб при зміні влади відповідно до законодавства відкрити кримінальні справи".

30 травня Конституційний суд оприлюднив рішення про те, що чергові вибори до Київради мають відбутися у жовтні 2015 року, а до того повноваження чинної Київради продовжуються.

Водночас, нардеп від "Батьківщини" Юрій Одарченко у своєму Facebook повідомив наступне: "Столична "Батьківщина" вирішила "обнулити" списки наступних кандидатів у депутати Київради. Сьогодні ми відправимо звернення до ТВК м.Києва з вимогою скасувати рішення про реєстрацію кандидатів за списками 2008 року".

Зараз ви читаєте новину «Київська "Батьківщина" обнулила списки депутатів Київради?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути