середа, 21 жовтня 2015 10:00

Київ стане колискою "Юної громади України" - Кондрашов

Київ стане колискою "Юної громади України" - Кондрашов

Партія місцевого самоврядування презентувала Концепцію патріотично-духовного виховання молоді "Юна громада України", розроблену науково-експертною радою ПАРМС.

Про це повідомив кандидат у мери Києва, голова ради Партії місцевого самоврядування, доктор наук із державного управління, заслужений економіст України Олександр Кондрашов.

"Головним пріоритетом діяльності Партії місцевого самоврядування завжди було виховання підростаючого покоління на основі сучасних європейських практик патріотичного, духовного, культурного та фізичного розвитку особистості. На жаль, в суєті політичних і економічних катаклізмів, держава забула про дітей. Замість розвитку та популяризації спорту, здорового способу життя, всебічної підтримки процесів самореалізації, розкриття духовного потенціалу та професійних здібностей юних особистостей, ми спостерігаємо стрімке зростання підліткової злочинності, дитячої алкоголізації та наркотизації, пропаганду насильства і жорстокості, що неминуче загрожує деградацією всього українського суспільства", - говорить Олександр Кондрашов.

Політик зазначив, що розроблена провідними науковцями країни Концепція патріотично-духовного виховання молоді "Юна громада України", є синтезом кращих європейських практик освітньо-патріотичної роботи з дітьми.

"Головна мета, яка ставилася перед науково-експертною радою Партії місцевого самоврядування, полягала в адаптації європейської моделі патріотично-духовного виховання молоді до сучасних умов України, ментальних особливостей нашого суспільства. І вчені блискуче впоралися з цим завданням. Сьогодні ми пропонуємо створити мережу освітньо-виховних установ інноваційного типу, які стануть наочним прикладом нової національної школи, що відповідатиме сучасним практикам європейського соціально-культурного простору", - каже кандидат в мери Києва.

Суть концепції зводиться до оновлення програм дошкільної, середньої та вищої освіти, розробці та апробації нових педагогічних технологій, методів, форм навчання і виховання, заснованих на тісній взаємодії державних інститутів влади з органами місцевого самоврядування, навчальними закладами, громадськими організаціями та правоохоронними органами.

"Для того щоб виховати справжніх патріотів України, освічених, міцних духом й тілом особистостей, здатних жити і будувати, як цивілізовану країну, так і майбутнє своїх дітей в цій країні, сьогодні нашим дітям потрібні потужні стимули. Очолюючи Українську та Європейську спортивні федерації універсального бою, я переконався в тому, що такі стимули є. У нас - величезний потенціал. Нехтувати їм - злочин", - вважає політик.

Олександр Кондрашов зазначив, що в разі перемоги на виборах мера і депутатів Київради, він і його команда негайно почнуть реалізацію Концепції.

"Київ стане експериментальним майданчиком, колискою "Юної громади України". І хоча економічне становище справ у місті сьогодні дуже складне, ми знайдемо фінансові джерела для побудови в столиці принципово нової моделі патріотично-духовного виховання молоді. Ми знаємо, як це зробити. І обов'язково це зробимо. Адже мова йде про наших дітей - майбутнє нашої з вами Батьківщини", - підкреслив кандидат на посаду міського голови Києва, Заслужений економіст України Олександр Кондрашов.

Зараз ви читаєте новину «Київ стане колискою "Юної громади України" - Кондрашов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути