вівторок, 22 травня 2012 19:31

Київ постійно нагадує Москві про права українців в РФ - МЗС

Київ постійно нагадує Москві про права українців в РФ - МЗС
ОУР подаватиме апеляцію на рішення Верховного суду РФ. Фото: novynar.com.ua

МЗС України веде постійний діалог з Росією щодо забезпечення законних прав українців в РФ.

Так ліквідацію Об'єднання українців Росії прокоментував прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров.

Нагадаємо, що 18 травня під час засідання суду за позовом міністерства юстиції РФ від 30 листопад 2010 року, Верховний суд в Росії прийняв рішення про ліквідацію об'єднання.

Відповідно до постанови суду в ОУР існує можливість оскаржити це рішення, наголосив Дікусаров.

"Зокрема, апеляція має бути розглянута колегією Верховного суду РФ протягом 1-2 місяців. З боку представників ОУР було висловлено незгоду з прийнятим рішенням та проінформовано Верховний суд РФ, що з часу проведення перевірки діяльності ОУР в 2010 році, організацією було проведено значна робота з метою виправлення недоліків в її роботі", - пояснив він.

За інформацією МЗС, представники ОУР повідомили, що на 26 травня цього року планувався позачерговий з'їзд організації, під час якого очікувалося прийняття змін до статуту та схвалення низки рішень, спрямованих на врахування висловлених мін'юстом РФ зауважень. У зв'язку з постановою Верховного суду РФ про ліквідацію, МЗС України зробив відповідну заяву.

"У цій заяві ми закликали російську сторону ухвалити принципове рішення щодо реального сприяння у правовій самоорганізації української громади у РФ як можливу складову широкої палітри дружніх україно-російсько відносин", - наголосив Дікусаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об'єднання українців Росії боротиметься за своє існування

Речник відомства також запевнив: "Питання забезпечення прав та інтересів української громади в РФ, функціонування українських організацій в цій країні є предметом постійного діалогу української сторони з офіційними представниками РФ".

Він також підкреслив, що українська сторона привернула увагу російських партнерів до необхідності забезпечення законних прав українців, які мешкають у РФ, зокрема через створення і належного функціонування загальної федеральної організації українців.

"Ці зверненя до наших російських колег відбувалися постійно і на всіх рівнях", - підкреслив Дікусаров.

Зараз ви читаєте новину «Київ постійно нагадує Москві про права українців в РФ - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути