Ексклюзиви
четвер, 25 липня 2024 11:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Китай підтвердив повагу до суверенітету України - Кулеба

Китай підтвердив повагу до суверенітету України - Кулеба
У Китаї погоджуються, що Україні потрібен справедливий та стійкий мир. Фото: facebook.com/dmytro.kuleba

Китай підтвердив свою повагу до принципу суверенітету та територіальної цілісності України. Пекін погоджується, що Київ потребує справедливого та стійкого миру, а не його ілюзії.

Про це в Instagram заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після зустрічі з главою китайської дипломатії Ван Ї.

"Це дуже важливо. Це знімає цілу низку інсинуацій. Мій китайський колега чітко сказав, що він згоден, що потрібна не ілюзія миру, а потрібен справедливий і стійкий мир. Україна ніколи на жодний сантиметр не прогнеться, якщо будь-хто спробує говорити з нею мовою ультиматумів. Не такий наш президент, не така держава Україна і не такий український народ", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готові до всього. Що змінить візит Дмитра Кулеби до Китаю

Глава української дипломатії докладно поінформував Ван Ї про формулу миру президента Володимира Зеленського та результати Глобального саміту миру.

"Розмову про мир можна вести, якщо дотримані два принципи: жодних домовленостей про Україну без України та повна повага до суверенітету та територіальної цілісності України. Відчувається налаштованість Китаю на розвиток торгівлі з Україною та загалом на розвиток двосторонніх відносин з Україною. Це величезні економічні можливості", - підсумував Кулеба.

Він також розповів, що відео, яке записав перед поїздкою для користувачів китайської соцмережі Weibo, зрезонувало. За словами Кулеби, його переглянуло 1,2 млн людей.

"Це ще один приклад, що треба працювати та комунікувати з різною аудиторією. Правда завжди проб'ється", - підкреслив міністр.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів переговори з міністром МЗС Китаю Ван Ї. Розмова тривала понад 3 год. Це відбулося у Гуанчжоу у межах візиту, під час якого країни мали обговорити шляхи досягнення справедливого миру у війні з Росією. Кулеба є найвищим українським посадовцем, який відвідав Китай з моменту початку повномасштабного вторгнення.

Зараз ви читаєте новину «Китай підтвердив повагу до суверенітету України - Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути