четвер, 06 серпня 2009 08:59

Кирило поріднився з українцями "на рівні серця"

Кирило поріднився з українцями "на рівні серця"

Патріарх Московський і всія Русі Кирило має намір докладати зусилля для того, щоб в українському суспільстві не розповсюджувалися антиросійські погляди, а в Росії - не брали гору антиукраїнські настрої.

"Я молитимуся і працюватиму для того, щоб ніколи антиросійські настрої не брали гору в Україні. І особливо я молитимуся і трудитимуся, щоб антиукраїнські настрої не брали гору в Росії", - сказав патріарх Кирило журналістам в середу ввечорі в московському аеропорту "Внуково-3" після прибуття з Рівного.

Він пообіцяв також сприяти тому, щоб "Україна зберігала свою цілісність і завжди була б близькою, дружньою, рідною для Росії країною".

Патріарх відзначив також, що їхав до України "без якого-небудь прихованого порядку денного".

"У мене не було жодної мети, яку я не міг би відкрито позначити. Я говорив чесно і прямо з політиками, народом через прямий ефір", - відзначив патріарх і підкреслив також, що одним з найсильніших його вражень від поїздки до України стала "спорідненість з людьми на рівні серця".

"І на цьому фоні єдності базисних цінностей в житті народу, будь то український або російський народ, всі ці політичні конфлікти виглядають такими дрібними, що, я думаю, вся ця конфліктна ситуація ніяк не може порівнятися з тією силою, яку Руська православна церква сьогодні представляє в Росії, Україні та інших країнах, які ми звемо Святою Руссю", - відзначив патріарх.

Патріарх Московський і всія Русі Кирило в середу завершив 10-денну пастирську поїздку по Україні та повернувся до Москви.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Кирило поріднився з українцями "на рівні серця"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути