субота, 24 вересня 2011 01:06

Кириленко обізвав Табачника глухонімим і наказав ощасливити українську освіту

Кириленко обізвав Табачника глухонімим і наказав ощасливити українську освіту

Народний депутат від фракції НУ-НС В'ячеслав Кириленко порадив міністру освіти Дмитру Табачнику зазирнути у гаманець вчителів та студентів, а потім написати заяву про свою відставку.

Про це Кириленко заявив в ефірі програми „Шустер Live" на Першому національному каналі.

Політик, зокрема, нагадав про прийняття урядової постанови від 11 травня, в якій зазначені посадові оклади працівників дитячих садків.

„У документі сказано, що помічник вихователя у дитячому садку, де у вас нібито все прекрасно, має 990 грн. посадового окладу, учитель або вихователь-молодший спеціаліст -1041 грн. В учителя-вихователя другої категорії – 1156 грн.", - уточнив Кириленко.

„Ви палець об палець не б'єте, щоб люди отримували гроші. Чому у вас студенти отримують стипендію вдвічі меншу, ніж прожитковий мінімум? Чому ви на трибуні у парламенті не закликаєте опозицію підтримати ваші потуги, щоб збільшити педагогам зарплати, студентам стипендії і навести порядок в єдиній тарифній сітці?" – поцікавився опозиціонер.

Він назвав Табачника „глухим і німим міністром".

„Вашої позиції у цих питаннях не чутно. І чутно не буде. Чому, коли пікетували вчителі 23 березня цього року Кабмін, ви не вийшли до них? Азаров навіть вас тоді критикував. Ви не вийшли, бо вам не було чого сказати", - вважає „нунсівець".

За його словами, 9 місяців уже пройшло, а вчителям надбавку так і не платять.

„А нам ви розповідаєте про відсотки, мільйони та мільярди! Ви подивіться, що у гаманці вчителів, студентів, а потім покладіть перед собою папір і напишіть заяву про відставку. Зробіть хоч раз мужній крок, який дійсно ощасливить українську освіту", - підсумував Кириленко.

Зараз ви читаєте новину «Кириленко обізвав Табачника глухонімим і наказав ощасливити українську освіту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути