четвер, 08 вересня 2011 16:38

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Кірєєв не захотів проводити очну ставку Дубини та Ющенка

Кірєєв не захотів проводити очну ставку Дубини та Ющенка

Захист Юлії Тимошенко наполягає на проведенні очної ставки колишнього керівника НАК "Нафтогаз" Олега Дубини та екс-президента Віктора Ющенка.

На думку захисту, протиріччя, які містять покази, можна з'ясувати тільки під час проведення цієї очної ставки.

Адвокат Юрій Сухов зазначив: "Ющенко стверджував, що не відкликав Дубину з переговорів. Дубина ж стверджує, що таки відкликав. З'ясувати істину можна тільки після проведення очної ставки. Якщо нам відмовлять, це означатиме, що суд не зацікавлений у встановленні істини".

У свою чергу, адвокат Олександр Плахотнюк додав, що "хтось із них казав неправду".

Також захист наполягає на виклику в якості свідків екс-членів уряду екс-міністра Кабінету міністрів Петра Крупка та колишнього віце-прем'єра Григорія Немирі.

На думку захисту, вони можуть дати цінні свідченя у справі, адже саме Крупко забезпечував проведення засідання Кабміну 19 і 21 січня 2009 року. Немиря, за словами адвокатів, є освіченим та високваліфікованим спеціалістом, який знає всю інформацію, пов'язану з цінама на газ в Європі на той час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безглуздо далі слухати справу - у ній немає доказів винуватості Тимошенко - адвокат

Також захист наполягає на виклику головних бухгалтерів компанії "Укртрансгаз" та НАК "Нафтогаз-Україна".

Зокрема, Тимошенко зазначила: "Якщо говорять, що у компаніях "Уктрансгаз" та "Нафтогаз" були збитки в наслідок підписання угод про постачання технічного газу, то відмова у виклику головних бухгалтерів свідчитиме, що суд істину встановлювати не хоче. Я впевнена, що головні бухгалтери цих компаній просто не зможуть під присягою підтвердити те, що в наслідок угод про постачання технічного газу були якісь збитки. Але я знаю, що просто витрачаю час цим клопотанням, адже суд вже все вирішив".

Її перервав суддя Родіон Кірєєв і сказав, що "суд підкорюється лише закону". Тимошенко на це відповіла: "Я сприймаю це як жарт".

Захист наполягає і на обов'язковому виклику заступника голови Контрольно-ревізійного управління Наталії Рубан, оскільки у матеріалах справи містяться документи за її підписом.

У свою чергу, Кірєєв на місці постановив відхилити клопотання про проведення очної ставки. Присутні в залі народні депутати зустріли це рішення вигуками "Ганьба!".

Зараз ви читаєте новину «Кірєєв не захотів проводити очну ставку Дубини та Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути