Ексклюзиви
вівторок, 20 жовтня 2020 10:52

"Кількість хворих і померлих буде на вашій совісті" - Зеленський звинуватив місцеву владу

"Кількість хворих і померлих буде на вашій совісті" - Зеленський звинуватив місцеву владу
Зеленський заявив про нову філософію для країни. Фото: president.gov.ua

Місцева влада перед виборами саботує протиепідемічні заходи, щоб догодити виборцям. Про це сказав президент Володимир Зеленський із трибуни Верховної Ради у вівторок.

"Ідуть клінічні випробування українських препаратів, що мінімізують ризики ускладнень та смертності від ковіду. Ми витримали перший етап та пройшли його з мінімальними втратами.

Так, є прогнозоване скорочення економіки та ВВП, але воно торкнулося усіх країн світу. А порівняно з багатьма європейськими країнами наше падіння менше. Як і відсоток смертності від ковіду. Німеччина - 4%, Франція - 9%, Велика Британія - 11%. Україна - 1,9%.

Протидія ковіду триває. Рекорди з кількості хворих фіксують у світі щодня. На жаль, Україна не виняток. Адаптивний карантин і менш суворі заходи безпеки були необхідні для відновлення економіки. Та це не скасовує елементарних правил. Маска на вашому обличчі - це безпека інших людей. Депутатів це також стосується.

Корективи вносять і місцеві вибори. Місцева влада хоче подобатися виборцям, саботує рішення уряду і проводить багатотисячні концерти на день міста. Це гра у злого поліцейського у столиці та доброго на місцях. Знайте, можливо, кількість голосів за вас у вашому регіоні буде більшою, але кількість хворих і померлих буде на вашій совісті", - заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція відкрила кримінальне провадження через концерт Полякової

Президент заявив, що з європейськими партнерами обговорили постачання в Україну вакцини.

"Коли українці згуртовані, вони можуть перемогти будь-які віруси. Хоч із Китаю, хоч від північного сусіда.

Ми запам'ятаємо 2020 рік надовго. Він приніс Україні чимало лих. Covid-19, збиття нашого літака в Ірані, масштабні лісові пожежі, паводок на Західній Україні, посуха на півдні, катастрофа літака з військовими льотчиками та курсантами. Маємо зробити правильні висновки і стати сильнішими. Запобігати загрозам, щоб не долати наслідки. Впровадити нову філософію: країна, яка завжди готова до всього. Або здатна швидко адаптуватися та протидіяти новим загрозам", - сказав Зеленський.

В Україні за останню добу виявили 5469 нових випадків зараження коронавірусною інфекцією.

Зараз ви читаєте новину «"Кількість хворих і померлих буде на вашій совісті" - Зеленський звинуватив місцеву владу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути