Ексклюзиви
понеділок, 26 травня 2008 16:26

Кільчицька: Вибори у Києві – це удар Луценку у те місце, яким пишаються чоловіки

Заступник голови КМДА Ірена Кільчицька вважає, що в день голосування в Києві було дуже багато порушень. Про це вона заявила кореспондентові ForUm"у.

Заступник голови КМДА відзначила, що під час виборчої кампанії йшов підкуп виборців, бралися копії паспортів, ідентифікаційних кодів, багато блоків давали гроші. За її словами, про це є офіційні відомості в прокуратурі і правоохоронних органах.

"Постійно роздавали продуктові набори, різні подарунки, які будь-якими кандидатами або блоками в період виборчої кампанії не можуть застосовуватися, оскільки згідно з законом це оцінюється як підкуп. Але у нас це було на кожному кроці. Про "чорний" піар я вже не говорю. Крім того, в день голосування на дільницях працювали так звані "світлофори", проводилося фотографування", - заявила Кільчицька.

Заступник глави КМДА підкреслила, що під час соціологічних досліджень 80% киян оголосило про своє бажання брати участь у виборах, але в день голосування людей почали попереджати, що якщо вони проголосують не за ту політичну силу, то у них будуть проблеми, їм підпалять двері або ще щось зроблять. За її словами, це були прямі погрози прямо перед дільницями або по телефону, тому люди ухвалили рішення не йти на вибори.

Кільчицька відзначила, що Леонід Черновецький один набрав більше голосів, ніж два кандидати від демократичних сил разом узятих. "Але все-таки це не можна вважати перемогою, тому що перемога - це чесна, заздалегідь спланована битва. Коли все це було поза законом, поза часом і мораллю, коли рішення за киян прийняло 246 депутатів, 70% яких півроку тому приїхало до Києва, це було викликом", - заявила заступник голови КМДА.

"Безумовно, команда Черновецького в Київраді посилиться. Вибори в Києві – це початок кінця БЮТ. За рік цей блок втратив більше половини свого електорату в столиці. Завданий удар Луценку. Це удар навіть не в обличчя, це удар у те місце, яким зазвичай пишаються чоловіки. Цей удар зрівняв із землею Луценко і його політичну силу", - підсумувала Кільчицька, пише ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Кільчицька: Вибори у Києві – це удар Луценку у те місце, яким пишаються чоловіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути