вівторок, 02 квітня 2013 18:11

"Київ стане раною для насипання солі" — експерт

"Київ стане раною для насипання солі" — експерт
Володимир Цибулько. Фото: obozrevatel.com

Фактично Київ стане інструментом боротьби політиків, бо кожна із політичних сил намагатиметься використати його в її цілях.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив політолог Володимир Цибулько.

"До виборів в Києві не готова жодна з політичних сил. В опозиції все ж таки очікують, хто ж таки отримає контрольний пакет, тобто формалізує своє лідерство в опозиції через довіру громадян", - висловив думку політолог.

"Швидше за все, інтерес опозиції полягатиме в тому, аби максимально структуруватися всередині себе, а на це потрібен час. Владі потрібен час, аби сформувати певні правила гри", - додав він.

Водночас він наголосив на необхідності внесення змін до Виборчого Кодексу: "Кожна з політичних сил готувалась до виборів в Києві, але не внесла жодних поправок до законодавства. Опозиція мала свої пропозиції, але це не стало основою стратегії боротьби за Київ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жванія візьметься за відбір еліти нації за наказом Януковича

Зокрема, говорячи про подальші кроки, він наголосив, що "Київ стане раною для насипання солі, і для кожного з політичних таборів київська ситуація буде підставою для того, щоб звинуватити опонента. Що дуже зручно. Фактично Київ стане інструментом боротьби".

Сьогодні парламент провалив голосування за постанову про призначення виборів у Києві. "За" постанову проголосувало 209 при необхідних 226 народних депутатів.

Нагадаємо, 21 березня Верховна Рада прийняла за основу проект постанови про призначення на 2 червня 2013 виборів мера Києва і депутатів Київради, як того пропонувала Партія регіонів.  Верховна Рада не набрала необхідної кількості голосів для прийняття в цілому проекту постанови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На прохання "свободівців" людям під ВР увімкнули звукову транслацію сесії

Як раніше повідомлялося, повноваження попереднього мера Леоніда Черновецького Київрада припинила достроково в липні 2012 р. З тих пір йдуть дискусії про вибори нового мера. Активну позицію тут займає партія УДАР. У грудні 2012 р. УДАР зареєстрував у парламенті проект постанови про призначення на 2 червня 2013 виборів мера Києва і Київради, однак парламент не поспішав призначати вибори.

Зараз ви читаєте новину «"Київ стане раною для насипання солі" — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути