середа, 31 жовтня 2012 13:36

Кияни на виборах організували "електоральний Майдан". Спрацював "ефект Тимошенко" - експерт

Кияни на виборах організували "електоральний Майдан". Спрацював "ефект Тимошенко" - експерт
"Тимошенко - найпотужніший електоральний ресурс "Батьківщини" - Березовець. Фото: ukranews.com

Результати виборів по мажоритарним округам у Києві показали, що кияни вже наситилися "гречкою" і не готові міняти свої голоси на матеріальні блага.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політтехнолог Тарас Березовець.

"Справа в тому, що в Києві спрацював "ефект Юлії Тимошенко". Як в 2002 році працював "ефект Ющенка", коли варто було кандидату з'явитися з Віктором Андрійовичем на фотографії, як цього вже було достатньо для перемоги. Те саме сталося і на цей раз, - пояснив експерт. - Ми побачили, що Тимошенко — це найкращий і найпотужніший електоральний ресурс "Батьківщини", незважаючи на те, що вона перебуває у в'язниці, коли інші лідери опозиції можуть вільно пересуватися, виступати по телевізору. І тим не менше, саме присутність Тимошенко в агітаційній кампанії змінила ситуацію і поставила все з ніг на голову".

Такі результати виборів , на думку політтехнолога, свідчать про те, що протестні настрої у киян зараз дуже високі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столиця і Київська область виходять на перший план по фальсифікаціям — Тягнибок

"В цій ситуації перемога "свободівців" Андрія Іллєнка і Юрія Левченка, і представників "Батьківщини" в округах свідчить про те, що в Києві відбувся не вуличний, а електоральний Майдан. Люди не готові сьогодні протестувати відкрито на вулицях, але вони прийшли на дільниці. У Києві була надзвичайно висока явка, порівняно з усією країною — більше 60%. І це означає, що тут є високі протестні настрої", - наголосив Березовець.

"Це, звичайно, тривожний сигнал, тому що ми бачимо, що тільки в одному окрузі — 211 — влада може перемогти, бо Ігор Лисов — це єдиний кандидат-"регіонал", який набрав більше голосів за всіх. Це єдиний серйозний кандидат, який працював системно А всі інші виявилися занадто слабкими", - додав експерт.

Крім того, результати виборів показали, що залишки команди екс-мера Леоніда Черновецького повністю розгромлені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів заявили, що втратили Київ

"Команда Черновецького програла. Це показало, що кияни наситилися "гречкою" і вже не готові міняти свій голос на матеріальні блага. Це повний розгром залишків команди Черновецького — Супруненко, Шлапак, Пабат, Лесик Довгий — це, звичайно, повна ганьба і фініш, кінець цієї шайки", - підкреслив Березовець.

Він додав, що владі треба зараз серйозно проаналізувати ці результати і переформатувати свою команду у столиці.

Зараз ви читаєте новину «Кияни на виборах організували "електоральний Майдан". Спрацював "ефект Тимошенко" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути