пʼятниця, 05 листопада 2010 14:19

Кернес завоював харків'ян чистими вулицями - Фесенко

Кернес завоював харків'ян чистими вулицями - Фесенко

Більшість виборців у Генадія Кернеса з'явилася тоді, коли він активно працював на посаді виконуючого обов'язки мера Харкова. Про це у коментарі Gazeta.ua заявив політолог Володимир Фесенко.

"Кернес пофарбував бордюри, поремонтував дахи, навів чистоту на вулицях. У цій моделі він працював достатньо активно. Це допомогло політику виграти вибори", - вважає політолог.

Утім, на його думку, серед частини регіональних еліт існує психологічно-політичний феномен несприйняття Кернеса як особистості, як людини.

"Є дуже впливові харків'яни, які не в захваті від Кернеса, у яких з ним є особисті конфлікти. Вони не довіряють Кернесу. Невеличкий розрив між кандидатами, звичайно, не додасть довіри до легітимності результату виборів мера Харкова. У зв'язку з цим буде багато серйозних питань до Михайла Добкіна як до губернатора", - упевнений експерт.

Він зазначив, що зараз Партії регіонів вигідно затвердити свого кандидата на посаду мера Харкова. Проте, залишаються відкритими питання, скільки Кернес перебуватиме на цій посаді, і хто буде губернатором Харківської області надалі.

"Вибори у Харкові стали свідченням того, що ситуація у регіоні неспокійна, нестабільна і достатньо конфліктна", - резюмував Фесенко.

Cьогодні, міська виборча комісія оприлюднила результати виборів Харківського міського голови.

За словами голови міської виборчої комісії Олександра Дмитренка, всі скарги розглянуті, питань до дільничних комісій немає.

Під час засідання комісії він зачитав протокол міської виборчої комісії.

"Відповідно до протоколу, переміг Геннадій Кернес (Партія регіонів). За нього проголосували 130 352 виборця. Арсен Аваков (ВО "Батьківщина") на другому місці, у нього 127 608 голосів.

Третю позицію посіла комуністка Алла Александровська з 79 639 голосами. У голосуванні взяли участь 444 282 особи, визнані недійсними 11 067 бюлетенів.

Нагадаємо, що за результати екзит-полу GFK на замовлення "Єдиного центру" Аваков набрав 34,7%. Його опонент - "регіонал" Кернес набрав 30,9% голосів.

Александровська набрала 15,4%, решта кандидатів не набрали і 3%.

Переміг Аваков і за даними екзит-полу Студії Савіка Шустера.

Зараз ви читаєте новину «Кернес завоював харків'ян чистими вулицями - Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути