понеділок, 18 січня 2021 21:44

"Кажуть, треба товаришувати з Лукашенком" - депутатка зі "Слуги народу" розповіла про Разумкова

"Кажуть, треба товаришувати з Лукашенком" - депутатка зі "Слуги народу" розповіла про Разумкова
Дмитро Разумков у минулому був в Партії регіонів. Фото: Сергій Ковальчук, iportal.rada.gov.ua

У владі є низка людей, які хочуть товаришувати з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Про це розповіла народна депутатка зі "Слуги народу", колишня очільниця делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи Єлизавета Ясько.

"Це було також одним із тисків на мене, коли я займала більш проактивну позицію з підтримки білоруського суспільства, яке зазнає серйозних утисків зі сторони Лукашенка. Я казала: ми, як держава, повинні бути проактивними. Виступати, як центр вільних людей. Це не подобається тим самим силам. Тому що кажуть "Треба товаришувати з Лукашенком, не створювати конфліктів. Тому що Росія і не треба дуже гучно висловлюватися", - сказала депутатка в ефірі Hromadske.

За словами Ясько, за "товаришувати з Лукашенком" виступали голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, "слуга" Олександр Мережко, "люди, які сидять в Офісі президента на високих посадах".

"Незадоволення було також зі сторони керівництва фракції. Дмитро Олександрович Разумков також не підтримує цю позицію по Білорусі. Це не є секретом . Хоча наше МЗС підписало три заяви, що ми засуджуємо, готові встановлювати санкції за ті порушення, які є в Білорусі", - сказала депутатка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Зеленський мовчить про американські санкції проти "слуги" Дубінського

"Верховна Рада повинна бути сильним органом. Я за український парламентаризм. Я пропонувала закон, щоб сюди приїжджали за спрощеними процедурами працевлаштування, могли перевести свій бізнес наприклад білоруси. Ні. Мені сказали, що не треба таке робити. Тому що це буде конфліктно з Лукашенком", - додала Ясько.

Також депутатка розповіла, що у "Слузі народу" в чатах "розганяють ватну інформацію".

"І це не Бужанський. Це роблять люди, які як правило дуже тихі у фракції. Вони не виступають на фракції, не публічні, не ходять в медіа. Але свою роботу вони проводять - роблять інформаційні вкраплення", - сказала Ясько.

Зараз ви читаєте новину «"Кажуть, треба товаришувати з Лукашенком" - депутатка зі "Слуги народу" розповіла про Разумкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути