середа, 06 червня 2012 11:20

Кожного дня під Радою збиратимуться до сотні захисників української мови - "бютівець"

Кожного дня під Радою збиратимуться до сотні захисників української мови - "бютівець"
Андрій Павловський не став розкривати всі плани опозиції. Фото: ua3.info

Під стінами Верховної Ради щодня чергуватимуть до ста людей, які протестують проти законопроекту депутатів із Партії регіонів Сергія Ківалова та Вадима Колесніченка "Про засади державної мовної політики".

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від БЮТ-"Батьківщина" Андрій Павловський.

"Було вирішено, що це буде саме пікетування Верховної Ради, можливо інших обласних адміністрацій на місцях, партій, що входять в опозиційне об'єднання "За Батьківщину!", - розповів він.

Нардеп також додав, що можуть бути створені спеціальні зони української мови, але в якому форматі це буде говорити не став, аби не спровокувати перешкоджання їхнім планам зі сторони влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три депутати просять Литвина відмінити їхні голоси за "мовний закон"

"Можуть бути зони української мови. Як влада будує зони Євро-2012, то ми будемо робити зони, вільні від кримінального режиму і зони української мови. Я не хочу все розкривати. Бо, наприклад, коли вчора активісти опозиційних сил намагалися прорватися в так звану фан-зону на Хрещатику і там вставити державні прапори і оголосити цю зону зоною української мови, то "Беркут" з насиллям просто побив і витіснив їх", - наголосив Павлоський.

Тому про деякі акції, за словами "бютівця", організатори будуть повідомляти по факту їх проведення: "Щоби завчасно не попереджати владу, яка, знаючи її підлість, буде перешкоджати на етапі підготовки до цих акцій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція щодня буде приводити людей на протест під Раду - Одарченко

Він також підкреслив, що сьогодні зранку навпроти будівлі парламенту зібралося вже близько 50 активістів. Загалом кількість учасників пікету, за словами нардепа, не буде перевищувати сто осіб.

"Пікет передбачає невелику кількість учасників. Буде до сотні людей. Але вони постійно будуть нагадувати про те, що відбулося, про захист України та мови. Це буде відбуватися щодня у режимі чергування. Так, як це, наприклад, відбувається зараз у Наметовому містечку, який розташовано під Печерським судом на Хрещатику", - додав "бютівець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Беркутівці" топталися по людях і пирскали сльозогінним газом

За словами Павловський, київська організація "Батьківщини" мала подати заяву до міськради про дозвіл на проведення пікету. Тому організатори сподіваються, що влада не стане на заваді мітингувальників.

Зараз ви читаєте новину «Кожного дня під Радою збиратимуться до сотні захисників української мови - "бютівець" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути