Ексклюзиви
понеділок, 22 липня 2019 15:16

Каструля-сейф, спущені труси і мавпа на плечі: казуси парламентських виборів-2019

Вибори завершилися, але під час голосування завжди стається щось незвичайне.

Підбірку найдивніших подій, що сталися впродовж 21 липня, підготувало видання НВ.

В одному з сіл Кіровоградської області через відсутність сейфа члени виборчої комісії на виборах до Верховної Ради використовували каструлю. Її навіть опечатали, як і належить. Пізніше ситуація отримала продовження - сейф до ділянки все-таки довезли.

Автор: Інтерфакс-Україна
  Казуси позачергових парламентських виборів 21 липня 2019 року
Казуси позачергових парламентських виборів 21 липня 2019 року

У Миколаєві 55-річний чоловік, коли вкидав бюлетені в урну, зняв штани й труси. Поліція забрала його до відділку. Відкрили справу за статтею "хуліганство".

На виборчій дільниці в Солом'янському районі Києва 19-річний юнак вирішив обдурити систему, але обрав для цього дуже дивний спосіб. За інформацією очевидців, він кинув у виборчу урну звичайні папірці, після побіг на вулицю. Його затримали і знайшли його 2 бюлетені. Тепер йому загрожує до 3 років позбавлення волі за незаконне використання виборчого бюлетеня.

У Дніпрі на одній з дільниць, щоб погасити невикористані бюлетені, використали сокиру. Біля іншої виборчої дільниці встановили намет, у якій продавали печиво, пиріжки та воду по 5 коп. Продавці відзначали, що це ініціатива "місцевого бізнесмена". Представники ОПОРи заявили, що це не можна вважати агітацією.

Автор: ОПОРА
  Казуси позачергових парламентських виборів 21 липня 2019 року
Казуси позачергових парламентських виборів 21 липня 2019 року

Цікавий випадок стався в Івано-Франківську. Жінка хотіла проголосувати, але потім вирішила забрати свої бюлетені, що робити заборонено. Голова і заступник комісії попросили жінку повернутися і проголосувати, на що та відповіла, що голосувати їй нема за кого, порвала бюлетені і кинулася бігти. Коли її наздогнали співробітники поліції, вона пояснила, що хотіла проголосувати за Володимира Зеленського, але не знайшла його у списках.

У Бахмуті Донецької області вранці виявили вже підписані протоколи з підсумками голосування. Під час прибуття поліції їх спробували залити чорнилом. Згодом там змогла проголосувати 15-річна дівчина. Примітно, що вона отримала запрошення на вибори, тобто була в списках. Після цього і дівчина, і її мама заявляли, що не знали про те, що голосувати можна з 18 років.

Автор: Вільне радіо
  Казуси позачергових парламентських виборів 21 липня 2019 року
Казуси позачергових парламентських виборів 21 липня 2019 року

До Верховної Ради проходять 5 партій: "Слуга народу" - 126 голосів, "Опозиційна платформа - За життя" - 33, "Європейська солідарність" - 26, "Батьківщина" - 22, "Голос" - 18.
Зараз ви читаєте новину «Каструля-сейф, спущені труси і мавпа на плечі: казуси парламентських виборів-2019». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути