понеділок, 21 листопада 2011 22:50

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Карпачова попросила Азарова припинити бюрократичний футбол щодо Тимошенко

Карпачова попросила Азарова припинити бюрократичний футбол щодо Тимошенко

Уповноважена з прав людини Ніна Карпачова звернулася з поданням до прем'єра Миколи Азарова щодо обстеження ув'язнених за межами СІЗО. Про це вона повідомила в ефірі "5 каналу", розповідаючи про результати відвідин Лук'янівського СІЗО, пише "Українська правда".

Карпачова підтвердила, що зустрілася з екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

"Хвороба її зараз звалила. Вона з ліжка майже не встає. І зі мною спілкувалася вона в лежачому такому стані", - розповіла омбудсмен.

Уповноважена з прав людини уточнила, що її "стан такий, що на сьогоднішній день вона потребує термінового обстеження поза слідчим ізолятором".

"Я порушила це питання перед керівництвом СІЗО, перед керівництвом департаменту, я мала розмову безпосередньо сьогодні вранці з керівником департаменту (з виконання покарань) Олександром Лисецьковим, і міністром охорони здоров'я паном Аніщенком. Можу сказати, що через справу Тимошенко, я сподіваюсь, нам вдасться зробити неможливе - домогтися, щоб будь-яка людина мала право на надання медичної допомоги поза слідчим ізолятором", - зазначила Карпачова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко не дає спокою стара травма хребта, отримана в ДТП - тітка

На думку омбудсмена "керівництво департаменту має взяти на себе цю відповідальність, і спільно з Міністерством охорони здоров'я надати таку медичну допомогу".

"Я звернулася з відповідним поданням до прем'єр-міністра Миколи Азарова, щоб у відповідний наказ МОЗу, Департаменту з питань виконання покарань і Міністерства юстиції внести відповідні зміни, які нададуть можливість більше не займатися бюрократичним футболом", - заявила вона

"І не ставити людину, як заручника, від бажання слідчого чи судді", - підсумувала Карпачова.

Як відомо, раніше уповноважена з прав людини Ніна Карпачова назвала стан здоров'я Юлії Тимошенко вкрай тяжким.

Зараз ви читаєте новину «Карпачова попросила Азарова припинити бюрократичний футбол щодо Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути