субота, 10 липня 2010 15:23

Карасьов: Відставка Єжеля – це питання часу

Карасьов: Відставка Єжеля – це питання часу

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що відставка міністра оборони Костянтина Єжеля - це питання часу.

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Янукович міг ще у четвер звільнити Єжеля і трохи напрягти український генералітет. Але якби він це зробив, то це стало б свіченням серйозної кадрової кризи у виконавчій вертикалі. Після змін губернаторів, звільнення Семиноженка, міністра екології Бойка, якщо сюди додати міністра оборони, то це виглядало б як серйозна кадрова криза. Це могло б удари по іміджу нинішньої влади і головне по її "священній корові" - стабільності, ефективності, прогнозованості. Ця ілюзорна стабільність, прогнозованість, дисципліна - це єдиний адміністративно-політичний капітал який має влада", - вважає експерт.

На думку Карасьова, відставка Єжеля могла б негативно позначитися на іміджі нинішньої влади.

"Якщо сьогодні проводити таку серйозну хвилю кадрових чисток, то це фактично знищить репутацію нової влади, яка нібито у стислі терміни сформувала дієву виконавчу вертикаль і привела Україну до політичного, адміністративного і соціального спокою. Це все було б знівельовано. Тому президент цього не зробив відтермінувавши на пізніше", - зазначив політолог.

Карасьов переконаний, що на кабінет міністрів і виконавчу владу чекає серйозна хвиля кадрових чисток.

"Це питання часу, і не тільки відставки Єжеля. Ні одна партія не може похвалитися, що має необхідний запас професіоналів. Потрібно шукати у інших партій, не тільки у Києві, і користуючись не тільки критерієм особистої відданості. ПР ніколи сама не потягне таку складну країну, як Україна. Їм потрібно переглянути підходи до формування влади, відмовлятись від формування однопартійного, однокланового формування муніципальної влади, губернаторського корпусу. Робити ставку на реальних професіоналів. Але не всі вони знаходяться у ПР", - підсумував політолог.

Зараз ви читаєте новину «Карасьов: Відставка Єжеля – це питання часу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути