вівторок, 06 квітня 2010 11:47

Карасьов: До призначення Портнова приклав руку Льовочкін

Карасьов: До призначення Портнова приклав руку Льовочкін

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що Андрія Портнова призначено на посаду заступника глави Адміністрації Президента з метою "вмонтування судів у президентську вертикаль".

Про це Карасьов сказав у коментарі УНІАН.

За словами експерта, це призначення не варто вважати дивним. За його словами, Портнов і його група депутатів були у БЮТ "інородним сегментом", "не ідеологічним, а суто юридичним професійним і цинічним угрупуванням".

Як сказав Карасьов, для Портнова та його колег ідеологія не має значення, і тому чим активніше позиція БЮТ ставала опозиційною, тим незрозумілішим ставало їхнє перебування у цьому блоці.

Політолог зауважив, що Портнов є саме тим професіоналом у юридичній сфері, який потрібен новому Президенту. Він пояснив, що глава держави Віктор Янукович зараз прагне "вмонтувати суди в президентську вертикаль влади". За словами Карасьова, для цієї роботи Портнов підходить найкращим чином.

Також експерт зазначив, що це призначення продемонструвало, що відтепер нинішній міністр юстиції Олександр Лавринович не є одноособовим менеджером судової реформи.

"Янукович вибудував свій юридичний трикутник: Лукаш–Портнов–Лавринович", – сказав Карасьов і додав, що, вочевидь, призначення Портнова не обійшлося без "руки Льовочкіна".

Політолог нагадав, що окрім Сергія Льовочкіна саме Лавринович був другим і єдиним претендентом на посаду глави Адміністрації Президента.

Водночас у самій Партії регоінів не всі задоволені цим призначення. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав "регіонал" Владислав Лук"янов.

"Є багато фахівців і в нашій команді. Але Портнов був одним із найсильніших гравців у команді Тимошенко і коли ми забираємо найкращих гравців у нашу команду, ми робимо кроки на користь держави", - пояснив Лук"янов.

Зараз ви читаєте новину «Карасьов: До призначення Портнова приклав руку Льовочкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути