середа, 16 жовтня 2013 20:22

Кандидатам від опозиції радять не покладатися на телевізор

Кандидатам від опозиції радять не покладатися на телевізор
Сергій Таран. Фото: obozrevatel.com

Кандидати від опозиції на п'яти проблемних округах мають показати, що вміють працювати не лише із політичними силами, а й з громадянським суспільством. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран.

"Для цього вони мають не покладатися на телевізор, а ходити ногами по виборчому округу і особисто переконувати виборців, що вони готові захищати їхні інтереси. Дуже важливо мати контакт з громадськими активістами та будь-якими структурами та мережами на окрузі. Потрібно показувати, що це єдиний кандидат не просто від опозиції, а ще й від суспільства", - зазначив він.

За словами експерта, влада стимулюватиме висунення якомога більшої кількості кандидатів із опозиційними гаслами, аби розпорошити електорат.

Таран вважає, що об'єктивно опозиція на цих округах вибори вже виграла ще минулого року. "Якби вона програла, то влада б визнала результати на тих округах. Цього не сталося. Якщо дивитися на електоральну підтримку, опозиціонерам немає про що турбуватися. Але треба подбати про дві інші речі. Перша: контроль за підрахунком голосів — скласти план, що робити, коли влада вдаватиметься до часткових фальсифікацій. Друга: показати, що на прикладі виборів у цих округах вони навчилися спільно працювати на рівні місцевих структур, а не лише з'їздів та декларацій. Якщо три партійні структури працюватимуть на єдиного кандидата, це закладе гарну основу на 2015 рік. Якщо такої роботи не буде, то не все буде так добре в лавах опозиції", - наголосив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Кандидатам від опозиції радять не покладатися на телевізор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути