середа, 20 червня 2012 23:51

Калинівська міськрада першою на Вінниччині виступила проти закону про мови Ківалова-Колісніченка

Калинівська міськрада першою на Вінниччині виступила проти закону про мови Ківалова-Колісніченка
Калинівка. Фото: kalinivka.vn.ua

Калинівська міська рада першою на Вінниччині виступила проти закону про мови Ківалова-Колісніченка

20 червня о 14.00 на позачерговій сесії міськради Калинівки, що у Вінницькій області, проголосували за звернення до Верховної ради на підтримку української мови.

За півгодини до сесії під міськрадою зібралось близько 50 калинівчан. Розгорнули прапори об'єднаної опозиції та банер "Єдина нація — єдина мова".

За словами депутата від партії "Свобода" Костянтина Васюка, для позитивного рішення цього питання депутатами від опозиції проводилась велика робота.

"Спільними зусиллями наших депутатів вдалося переконати більшість у необхідності прийняття цього звернення. Напередодні ми обдзвонювали всіх колег, висловлювали їм свою позицію, а вони — свою. Дехто не зважав на партійну приналежність до партії влади. Казав, що буде голосувати згідно сумління. Також важливою була підтримка небайдужих людей. Депутати якраз з'їжджались до міськради, чули слова простих людей. Наш міський голова Анатолій Шамалюк теж зупинився, послухав. До того ж, у нього дружина викладає у школі українську. Мабуть, і це вплинуло. Підтримав нас. Його обрали відповідальним за те, щоб звернення було надіслано до Верховної Ради", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полтавці стали на захист української мови

За звернення проголосували всі присутні депутати, окрім двох від Партії Регіонів. Вони утримались.

"Я утримався, бо я за роботу у міській раді, а не за політику. Чомусь депутати не голосують за питання земельних ділянок, які відбирають у простих людей, гаражі тощо. До того ж, у тексті звернення є неточності. Наприклад, написали "вимагаємо від Верховної Ради", а це неправильно. Вважаю, було б варто перенести прийняття закону після виборів. Нові депутати і вирішили б усе. Можливо, до того часу всі б прочитали цей закон. З тими двома тисячами з лишнім поправками його можна приймати. Адже буде дуже добре, якщо чиновника на роботу будуть приймати при умові знання трьох мов – регіональної, української та англійської", - зазначив депутат Калинівської міськради від Партії Регіонів Роман Богатирьов.

 

Зараз ви читаєте новину «Калинівська міськрада першою на Вінниччині виступила проти закону про мови Ківалова-Колісніченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути