четвер, 16 квітня 2015 10:29

Калашнікову могли помститися за здачу розвідки - Чорновіл

Калашнікову могли помститися за здачу розвідки - Чорновіл
УНІАН

Смерть екс-"регіонала" Олега Калашнікова не є наслідком помсти від політичних опонентів.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав екс-нардеп Тарас Чорновіл.

"Це російська версія, це рівень "кисельовщини"", - зауважив він.

"Політичні опоненти виявилися такими беззубими, що навіть по морді надавати не можуть. Я не думаю, що це могло бути від когось, хто на Майдані постраждав від "тітушок", яких він організовував. Не думаю, що це могло бути і помстою Тимошенко за організацію постійних мітингів під її судом. Ніхто навіть тоді не пробував його до слідства потягнути. Хоча інформації у нього, думаю, було дуже багато - саме фінансового характеру щодо організації антимайданів. Він міг би показати на нових фігурантів, про яких слідство взагалі не знає", - зауважив колишній парламентер.

Чорновіл зазначив, що Калашніков прикривався політичним галасом навколо себе.

"Що стосується можливого прибирання свідків, то я можу припустити такий варіант. Все таки слідство з мертвої точки рушило і Шокін (генпрокурор - ред.) почав щось робити. І тому, є ймовірність того, що той, хто давав гроші на організацію тих самих "тітушок", міг би якимось чином зреагувати, аби деяких свідків не було. Але такому варіанту даю не дуже багато можливостей, бо, насправді, Калашніков "засвітився" у великій кількості брудних оборудок. І політичний галас давав йому якесь прикриття для того, щоб не зазнати прямої помсти. А йому мстити мають багато хто. Це і люди, яких він "здав", коли працював у службі зовнішньої розвідки і відав кадрами. Коли був завербований спочатку Німеччиною, а потім Росією, тому що займався тупою, примітивною контрабандою автомобілів і потрапив у поле зору спецслужб. Його "загребли". Здав там агентуру українську. І хтось сів. У Росії "здав" усе, що тільки міг "здати" і теж хтось сів", - розповів Чорновіл.

За словами екс-нардепа, Калашніков також вів "брудний бізнес".

"Він вів дуже брудний бізнес зі здирництвом, з відвертим рекетом. Він завжди примудрявся "присідати" на якісь гроші для організації брудних акцій. Повертати гроші він ніколи не вмів. Можливо в якийсь момент у когось увірвався терпець", - зазначив колишній парламентар.

Нагадаємо, що екс-нардепа Олега Калашнікова застрелили у середу, 15 квітня, ввечері у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Калашнікову могли помститися за здачу розвідки - Чорновіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути