Ексклюзиви
пʼятниця, 25 червня 2021 19:26

Яким чином підпис Байдена з'явився у електронній петиції

Яким чином підпис Байдена з'явився у електронній петиції
Підпис Байдена з'явився в результаті хакерської атаки. Фото: pexels.com

У Держспецзв'язку пояснили хакерською атакою появу підпису Biden Joe у електронній петиції.

Петиція містила заклик звільнити заступника голови Офісу президента Олега Татарова. Перевірити петицію Держспецзв'язку доручив Офіс президента.

"Під час аудиту, який проводиться фахівцями Держспецзв'язку за зверненням Офісу президента України щодо маніпуляцій з голосуванням за електронну петицію, встановлено факт фіктивного голосування з використанням викраденого ключа удосконаленого електронного підпису, згенерованого кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг АТ КБ "Приватбанк", – йдеться у повідомленні.

Для такого потрібно було викрасти електронний ключ, провести дороговартісну хакерську атаку з кількамісячною підготовкою та мати зв'язки з людьми, у яких є доступ до генерування ключів.

Спеціалісти Держспецзв'язку почали перевірку системи електронних довірчих послуг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вписали Байдена: активіст натякнув на фальсифікації підлеглими Зеленського

"Наразі досліджується система видачі ключів АТ КБ "Приватбанк" на відповідність вимогам безпеки. Така сама профілактична комплексна перевірка чекає на всіх кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг. За її підсумками, у разі потреби, буде розроблено плани удосконалення відповідних систем захисту та надано публічний звіт громадськості, адже ми добре розуміємо, що у сучасному світі, який стоїть на порозі кібервійни, такі спроби будуть непоодинокими", – йдеться у повідомленні.

18 червня петиція за звільнення заступника керівника Офіса президента Олега Татарова назбирала необхідні 25 тис. голосів. Тепер вона має потрапити на стіл президенту Володимиру Зеленському.

Зараз ви читаєте новину «Яким чином підпис Байдена з'явився у електронній петиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути