середа, 30 березня 2011 19:10

Спецтема: Війна у Лівії

Каддафі запропонували політичний притулок

Каддафі запропонували політичний притулок

Влада Уганди запропонувала лідеру Лівійської джамагирії Муаммара Каддафі притулок, повідомляє Associated Press.

Уганда стала першою країною, що офіційно пообіцяла прийняти Каддафі в тому разі, якщо він прийме рішення залишити Лівію.

З підтримкою лідеру Лівійської джамагирії також вже виступив президент Нікарагуа Даніель Ортега. Раніше повідомлялося, що Каддафі може виїхати з Лівії до Нікарагуа, проте офіційного підтвердження цих відомостей не з'явилося. Через позбавлення візи дипломата цієї країни, Нікарагуа взяла на себе зобов'язання представляти Лівію в ООН.

Також крім Ортеги на захист Каддафі виступив президент Венесуели Уго Чавес. Однак, поки Кадаффі не висловив наміру залишити батьківщину.

Нагадаємо, У Лівії незважаючи на втручання коаліційних сил тривають зіткнення між прихильниками Каддафі і революціонерами, що вимагають повалення лівійського лідера, який керує країною більше сорока років.

Військова операція коаліційних сил в Лівії, санкціонована Радою безпеки ООН, розпочалася 19 березня. Вона спрямована на забезпечення над територією Лівії вільної від польотів зони і не припускає наземної операції.

Варто зазначити, що деякі країни вже визнали владу повстанців у Лівії. Першою державою стала Франція, пізніше аналогічне рішення ухвалив Катар.

Зараз ви читаєте новину «Каддафі запропонували політичний притулок ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути