субота, 04 квітня 2020 12:09

Кабміну пропонують створити соціальні субсидії на час карантину

Кабміну пропонують створити соціальні субсидії на час карантину
Порошенко наголосив, що влада має ухвалювати рішення для підтримки ринку праці і малозабезпечених громадян. Фото: eurosolidarity.org

Економічна криза в Україні, каталізатором якої стала епідемія коронавірусу, призведе до стрімкого зростання безробіття. У більшості українців немає фінансового запасу міцності навіть на найближчий місяць. Тому влада має ухвалювати швидкі і системні рішення для підтримки ринку праці і малозабезпечених громадян. Про це в ефірі програми "Свобода Слова Савіка Шустера" заявив п'ятий президент, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко.

"Наша протидія пандемії обов`язково має поєднуватись із нашою протидією економічній кризі. Бо в людей через два-три тижні закінчаться гроші".

Порошенко вважає, що влада мала б подумати про надання тим, хто потребує підтримки, спеціальних субсидій. "Коли людина малозабезпечена може за рахунок цих субсидій держави собі купити харчі і ліки. Це не означає, що потрібно по тисячі доларів роздавати всім. Ні. Звернути увагу на тих, хто на сьогоднішній день потребує цієї допомоги і дати адекватну відповідь", – переконаний Порошенко.

Ще одне критично важливе завдання – захист від безробіття.

"Ми маємо передбачити чіткий пакет заходів підтримки самозайнятих і сфери послуг. Люди не можуть подорожувати, що з готелями, ресторанами, з малими крамницями, з ринками, що з тими мільйонами людей, які мали від цього джерела для існування? На сьогоднішній день вони просто ризикують залишитись без грошей. І сьогодні люди шукають сильну позицію того, хто їх захистить", – зазначив п'ятий президент.

"Ми маємо об'єднатися і продемонструвати, що ми – відповідальні державні діячі, які спрямовують зараз всі свої зусилля для того, щоб захистити людей", – закликав Петро Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Кабміну пропонують створити соціальні субсидії на час карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути